Сипа ухапсила девет осумњичених

  • Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су реализовали оперативну акцију кодног назива „X“, усмјерену против организованог криминала.

Босна и Херцеговина 20.02.2017 | 21:38
Сипа ухапсила девет осумњичених
У сарадњи са припадницима Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и полицијским службеницима Граничне полиције БиХ, МУП-а кантона Сарајево, МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона и МУП-а Западно-херцеговачког кантона, а по наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, извршени су претреси објеката на десет локација и слободе је лишено девет лица.

Лица лишена слободе се сумњиче да су починила кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелима неовлаштен промет опојним дрогама, кријумчарење, злоупотреба службеног положаја или овлаштења и кривичним дјелом тешка крађа, на начин да су се као припадници  групе за организовани криминал заједно са другим њима познатим лицима у периоду од 2013. до 2016. године на подручју Босне и Херцеговине, удружили ради чињења кривичних дјела с циљем прибављања противправне имовинске користи.

Употребом софистицираних алата и опреме, обијањем и савладавањем већих препрека, на нарочито опасан и дрзак начин, од власника су одузимана и присвајана скупоцјена путничка моторна возила. Отуђена возила су скривана на различитим локацијама на подручју Херцеговине, након чега су уз новчану накнаду враћана власницима или растављана у дијелове и продавана на подручју БиХ и Р Хрватске.
 
Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ ће донијети одлуку о даљем статусу лица лишених слободе.
 
Више информација о резултатима данашње акције, јавности ће бити саопштено накнадно.

(Вијести.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Коцкарнице Адмирал????????

20.02.2017 20:58

Хоће ли на ред доћи коцкарнице Адмирал? Перу новац и полажу лажне промета а СИПА и тужилаштва ћуте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.02.2017 23:14

јадан је онај ко је дошао прати паре у овој држави. Послије силних пореза, не остане ниста. Код нас је фора сакрити паре.

Name

Ласта

21.02.2017 10:51

Кад це Тузиластво и Сипа да покрену неку акцију у Истоцном Сарајеву ? Немозе постен народ да зиви од криминалаца и корумпираних политицара. Свак то види само Тузиластво и Сипа не, или незеле да виде. Сви видови криминако који постоје тренутно су на високом нивоу у овом граду, цак је и проституција узела маха.

ОДГОВОРИТЕ