Sipa uhapsila devet osumnjičenih

  • Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali operativnu akciju kodnog naziva „X“, usmjerenu protiv organizovanog kriminala.

Bosna i Hercegovina 20.02.2017 | 21:38
Sipa uhapsila devet osumnjičenih
U saradnji sa pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i policijskim službenicima Granične policije BiH, MUP-a kantona Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, izvršeni su pretresi objekata na deset lokacija i slobode je lišeno devet lica.

Lica lišena slobode se sumnjiče da su počinila krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima neovlašten promet opojnim drogama, krijumčarenje, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i krivičnim djelom teška krađa, na način da su se kao pripadnici  grupe za organizovani kriminal zajedno sa drugim njima poznatim licima u periodu od 2013. do 2016. godine na području Bosne i Hercegovine, udružili radi činjenja krivičnih djela s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Upotrebom sofisticiranih alata i opreme, obijanjem i savladavanjem većih prepreka, na naročito opasan i drzak način, od vlasnika su oduzimana i prisvajana skupocjena putnička motorna vozila. Otuđena vozila su skrivana na različitim lokacijama na području Hercegovine, nakon čega su uz novčanu naknadu vraćana vlasnicima ili rastavljana u dijelove i prodavana na području BiH i R Hrvatske.
 
Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, postupajući tužilac Tužilaštva BiH će donijeti odluku o daljem statusu lica lišenih slobode.
 
Više informacija o rezultatima današnje akcije, javnosti će biti saopšteno naknadno.

(Vijesti.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kockarnice Admiral????????

20.02.2017 20:58

Hoće li na red doći kockarnice Admiral? Peru novac i polažu lažne prometa a SIPA i tužilaštva ćute.

ODGOVORITE
Name

Milan

20.02.2017 23:14

jadan je onaj ko je došao prati pare u ovoj državi. Poslije silnih poreza, ne ostane nista. Kod nas je fora sakriti pare.

Name

Lasta

21.02.2017 10:51

Kad ce Tuzilastvo i Sipa da pokrenu neku akciju u Istocnom Sarajevu ? Nemoze posten narod da zivi od kriminalaca i korumpiranih politicara. Svak to vidi samo Tuzilastvo i Sipa ne, ili nezele da vide. Svi vidovi kriminako koji postoje trenutno su na visokom nivou u ovom gradu, cak je i prostitucija uzela maha.

ODGOVORITE