Барселона губи идентитет или то Мадриђани скачу по глави Енрикеу?!

Само један Шпанац међу стартерима каталонског тима у последњем мечу!

Фудбал 21.02.2017 | 22:30
Барселона губи идентитет или то Мадриђани скачу по глави Енрикеу?!
Победила јесте - пробудила се није. Као поспани џин тетура се Барселона. Уснула и мамурна, прави погрешне кораке. Осим што је на ивици Лиге шампиона (само чудо може да је спаси елиминације од ПСЖ-а), него јој се дрма трон у Шпанији, а поврх свега ниједном партијом у последње време - осим 6:0 против несрећног Алавеса - није дала за право навијачима да јој верују како ствари у кључном делу сезоне може да окрене у своју корист.

Под ударом су сви. Једино је Лионел Меси недодирљив, разумљиво и оправдано, међутим, говор тела Аргентинца у победи над Леганесом (2:1), кад је постигао оба гола - од којих други одлучујући у последњем минуту и то из пенала - а ниједан није славио, сугерише да у свлачионици каталонског великана доста тога не штима. Тражи се боља игра, бољи резултати, а кад њих нема онда је први окривљени тренер. Зато се Луис Енрике налази под баражном ватром медија откако се вратио из Париза, а није успео да их смекша ни победом у недељу вече, па му већ данас мадридска Марка - е, то већ има позадину, јер је реч о медију блиском првопласираном Реалу - спочитава што у првих 11 у 23. колу Примере није имао више фудбалера из чувене Ла Масије, Барселонине школе за производњу играча који су минуле деценије доносили и трофеје и зараду.

Наводно водећи се интересима државног тима, пита се Марка како је само Серђи Роберто, као једини Шпанац, почео тај меч - чак га је ужасно одиграо, јер су после његове грешке гости стигли до изједначење, пре него што је Меси спасао ствар - оставивши довољно простора новинарима да прозивају Енрикеа, насловом:

„Барса губи идентитет“.

Од осталих стартера Барселоне против Леганеса нико више није Шпанац (уосталом, само су још Меси и Рафиња прошли школу), самим тим ни кандидат за репрезенатцију, па новинари „шамарају“ Енрикеа констатацијом како је то себи дозволио.

А тим који је саставио изгледао је овако:  Тер Штеген (Немачка) - Серђо Роберто (Шпанија),Семјуел Умтити (Француска), Жереми Матје (Француска), Лукас Дињ (Француска) - Иван Ракитић (Хрватска), Андре Гомеш (Португал), Рафиња (Бразил) - Меси (Аргентина), Суарез(Уругвај), Нејмар (Бразил).

Овакав састав је помало изнуђен, уморни Инијеста, Алба и Денис Суарез су добили прилику у другом делу, па се број Шпанаца повећао, Ђерар Пике је паузирао због лакше повреде, док је Бускетс суспендован. Опет, у Мадриду се наслађују чињеницом да је Луис Енрикеза време свог мандата доста играча произведених у Ла Масији продао или послао на позајмице. У питању су: Бартра, Фонтас, Серђи Сампер, Тијаго, Куенка, Мунир, Сандро Рамирез, Ђорди Масип...

Нико од њих није оставио такав утицај на игру да би данас на Ноу Кампу оплакивали њихов одлазак, али би можда били од користи на неким утакмицама. Или повећали број Шпанаца, ако је већ о томе реч.

А можда свега овога не би било да тамошњи странци - пре свих Нејмар - не играју боље. Јер, да играју, нико се не би освртао на интересе шпанског фудбала нити би се бавио звиждуцима (оправданим) са трибина Камп Ноа на рачун малодушног Андреа Гомеша.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар