Barselona gubi identitet ili to Madriđani skaču po glavi Enrikeu?!

Samo jedan Španac među starterima katalonskog tima u poslednjem meču!

Fudbal 21.02.2017 | 22:30
Barselona gubi identitet ili to Madriđani skaču po glavi Enrikeu?!
Pobedila jeste - probudila se nije. Kao pospani džin tetura se Barselona. Usnula i mamurna, pravi pogrešne korake. Osim što je na ivici Lige šampiona (samo čudo može da je spasi eliminacije od PSŽ-a), nego joj se drma tron u Španiji, a povrh svega nijednom partijom u poslednje vreme - osim 6:0 protiv nesrećnog Alavesa - nije dala za pravo navijačima da joj veruju kako stvari u ključnom delu sezone može da okrene u svoju korist.

Pod udarom su svi. Jedino je Lionel Mesi nedodirljiv, razumljivo i opravdano, međutim, govor tela Argentinca u pobedi nad Leganesom (2:1), kad je postigao oba gola - od kojih drugi odlučujući u poslednjem minutu i to iz penala - a nijedan nije slavio, sugeriše da u svlačionici katalonskog velikana dosta toga ne štima. Traži se bolja igra, bolji rezultati, a kad njih nema onda je prvi okrivljeni trener. Zato se Luis Enrike nalazi pod baražnom vatrom medija otkako se vratio iz Pariza, a nije uspeo da ih smekša ni pobedom u nedelju veče, pa mu već danas madridska Marka - e, to već ima pozadinu, jer je reč o mediju bliskom prvoplasiranom Realu - spočitava što u prvih 11 u 23. kolu Primere nije imao više fudbalera iz čuvene La Masije, Barselonine škole za proizvodnju igrača koji su minule decenije donosili i trofeje i zaradu.

Navodno vodeći se interesima državnog tima, pita se Marka kako je samo Serđi Roberto, kao jedini Španac, počeo taj meč - čak ga je užasno odigrao, jer su posle njegove greške gosti stigli do izjednačenje, pre nego što je Mesi spasao stvar - ostavivši dovoljno prostora novinarima da prozivaju Enrikea, naslovom:

„Barsa gubi identitet“.

Od ostalih startera Barselone protiv Leganesa niko više nije Španac (uostalom, samo su još Mesi i Rafinja prošli školu), samim tim ni kandidat za reprezenatciju, pa novinari „šamaraju“ Enrikea konstatacijom kako je to sebi dozvolio.

A tim koji je sastavio izgledao je ovako:  Ter Štegen (Nemačka) - Serđo Roberto (Španija),Semjuel Umtiti (Francuska), Žeremi Matje (Francuska), Lukas Dinj (Francuska) - Ivan Rakitić (Hrvatska), Andre Gomeš (Portugal), Rafinja (Brazil) - Mesi (Argentina), Suarez(Urugvaj), Nejmar (Brazil).

Ovakav sastav je pomalo iznuđen, umorni Inijesta, Alba i Denis Suarez su dobili priliku u drugom delu, pa se broj Španaca povećao, Đerar Pike je pauzirao zbog lakše povrede, dok je Buskets suspendovan. Opet, u Madridu se naslađuju činjenicom da je Luis Enrikeza vreme svog mandata dosta igrača proizvedenih u La Masiji prodao ili poslao na pozajmice. U pitanju su: Bartra, Fontas, Serđi Samper, Tijago, Kuenka, Munir, Sandro Ramirez, Đordi Masip...

Niko od njih nije ostavio takav uticaj na igru da bi danas na Nou Kampu oplakivali njihov odlazak, ali bi možda bili od koristi na nekim utakmicama. Ili povećali broj Španaca, ako je već o tome reč.

A možda svega ovoga ne bi bilo da tamošnji stranci - pre svih Nejmar - ne igraju bolje. Jer, da igraju, niko se ne bi osvrtao na interese španskog fudbala niti bi se bavio zvižducima (opravdanim) sa tribina Kamp Noa na račun malodušnog Andrea Gomeša.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar