Посљедице лабавог уговора - Ботас је и формално на танком леду!

Финац разуме потребе Мерцедес АМГ Петронаса, па свој једногодишњи уговор схвата потпуно ултимативно у жељи да се наметне и остане раме уз раме са Луисом Хамилтоном.

Остали спортови 28.02.2017 | 08:15
Посљедице лабавог уговора - Ботас је и формално на танком леду!
Валтери Ботас је имао среће зато што се Нико Розберг пензионисао. Да тако није било, он вероватно данас не би могао да дели бокс са Луисом Хамилтоном, нити да размишља о перспективама у преломном тренутку везаном за своју каријеру. Једноставно речено, уговор од годину дана за њега значи више од једне сезоне, јер би наставак сарадње и 2108. могао да значи и дугорочне шампионске предиспозиције.

„Потпуно разумем ситуацију и то што тренутно немам дугочан уговор са тимом. Наравно, сви желе да виде како ће се ова сарадња одвијати. По том питању потпуно сам и сам сагласан. Овде тако функционишу ствари, увек сам морао да заслужим своје место јер ја знам да умем да возим“ изјавио је Валтери Ботас о својој краткорочној мисији у Мерцедесу која има тенденцију да постане велики спортски подухват уколико би се доказао крај уистину сујетног Луиса Хамилтона.

„Срећан сам што ћу имати Луиса крај себе. То је добра шанса да проверим своје све своје способности. Увек сам желео да мој тимски колега буде брз, а сада имам једног таквог ту у свом тиму“, закључио је фински аутомобилиста коме је лично Тото Волф, први човек Мерцедес АМГ Петронаса менаџерисао све до дана великог трансфера.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар