Тајни сигнали којима је Радоњић срушио Партизан...!

Дејан Радоњић, тренер Црвене звезде, није Жозе Мурињо, али и он уме без много приче да се савршено разуме са играчима.

Кошарка 20.02.2017 | 18:45
Тајни сигнали којима је Радоњић срушио Партизан...!
"Специјални" је играчима током утакмица слао на терен цедуљице са упутствима, док шеф струке црвено-белих знаковима и шифрованим порукама разоружао је Партизан у финалу Купа „Радивоја Кораћа“ (74:64).

Осим што је одлично припремио екипу за освајање првог трофеја у сезони, он се током утакмице трудио да ниједна информација са његове клупе не стигне до ушију чланова стручног штаба ривала из Хумске.

Сваки пут када би црно-бели затражили тајм-аут, и телевизијска камера и микрофон били усмерени ка њима, Радоњић је својим играчима давао детаљне инструкције и користио сваку секунду прекида. Када би, међутим, он затражио паузу уследила би минимална вербална комуникација, потпомугнута знаковима.

"Шта је с одбраном...?", било је једино питања током првог тајм-аута (видео - 33. минут), а затим је уследило лупкање по табли и наизглед безначајно жврљање. Током друге паузе био је нешто причљивији (видео - 1.01): "Ако је зона, Стефане..." (показује на свој сако). "...Јасно..."."Имамо задњи напад...“. "Ако буде био човек, е... (показује потом на играче, па на себе, па на своју шаку)". Сви климају главом, а на терену се предност над Партизаном само повећава.

У једном од последњих прекида Радоњић је играчима све лепо објаснио: "Алооо, одиграј овде икс. Узми лопту, немој да нам сад узму. Финта, финта, одиграааај... Ало, слушајте ме...".

Гледаоци вероватно нису схватили шта је Радоњић имао да каже, али његови играчи сигурно јесу јер је епилог меча био освојен пехар купа.

Дејан Радоњић је и раније имао занимљиве паузе, није се либио да опсује, подвикне, жестоко искритикује. Раде то, наравно и други тренери, али не остваре сви хемију са играчима, не успевају сви да се погледом разумеју, и наравно да све то за последицу има добре резултате и освојене трофеје.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар