Tajni signali kojima je Radonjić srušio Partizan...!

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, nije Žoze Murinjo, ali i on ume bez mnogo priče da se savršeno razume sa igračima.

Košarka 20.02.2017 | 18:45
Tajni signali kojima je Radonjić srušio Partizan...!
"Specijalni" je igračima tokom utakmica slao na teren ceduljice sa uputstvima, dok šef struke crveno-belih znakovima i šifrovanim porukama razoružao je Partizan u finalu Kupa „Radivoja Koraća“ (74:64).

Osim što je odlično pripremio ekipu za osvajanje prvog trofeja u sezoni, on se tokom utakmice trudio da nijedna informacija sa njegove klupe ne stigne do ušiju članova stručnog štaba rivala iz Humske.

Svaki put kada bi crno-beli zatražili tajm-aut, i televizijska kamera i mikrofon bili usmereni ka njima, Radonjić je svojim igračima davao detaljne instrukcije i koristio svaku sekundu prekida. Kada bi, međutim, on zatražio pauzu usledila bi minimalna verbalna komunikacija, potpomugnuta znakovima.

"Šta je s odbranom...?", bilo je jedino pitanja tokom prvog tajm-auta (video - 33. minut), a zatim je usledilo lupkanje po tabli i naizgled beznačajno žvrljanje. Tokom druge pauze bio je nešto pričljiviji (video - 1.01): "Ako je zona, Stefane..." (pokazuje na svoj sako). "...Jasno..."."Imamo zadnji napad...“. "Ako bude bio čovek, e... (pokazuje potom na igrače, pa na sebe, pa na svoju šaku)". Svi klimaju glavom, a na terenu se prednost nad Partizanom samo povećava.

U jednom od poslednjih prekida Radonjić je igračima sve lepo objasnio: "Alooo, odigraj ovde iks. Uzmi loptu, nemoj da nam sad uzmu. Finta, finta, odigraaaaj... Alo, slušajte me...".

Gledaoci verovatno nisu shvatili šta je Radonjić imao da kaže, ali njegovi igrači sigurno jesu jer je epilog meča bio osvojen pehar kupa.

Dejan Radonjić je i ranije imao zanimljive pauze, nije se libio da opsuje, podvikne, žestoko iskritikuje. Rade to, naravno i drugi treneri, ali ne ostvare svi hemiju sa igračima, ne uspevaju svi da se pogledom razumeju, i naravno da sve to za posledicu ima dobre rezultate i osvojene trofeje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar