''Бакирове поруке трују генерације''

Најава захтјева за ревизију пресуде Међународног суда правде против Србије за геноцид велики је корак уназад за цио регион, сматра посланик СНС-а Милован Дрецун.

Србија 20.02.2017 | 08:44
''Бакирове поруке трују генерације''
Ово је велики корак уназад за цио регион и уопште за европску перспективу и напредак региона. Јер, сви хоће да живе у миру и боље", рекао је Дрецун гостујући на РТС-у.

Он истиче да поруке које шаље бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић "трују младе генерације" и да се "тензија намјерно преноси на цео регион".

Дрецун је упозорио да би могла да настане ситуација у којој би "млади поново могли да узму пушке и заседну у ровове" и да је право питање да ли Изетбеговић има подршку споља, јер би онда "испало да некоме споља одговара да се дугорочно овде стално држи тензија и предратно стање и да се припрема нови рат у БиХ".

Он је нагласио да Изетбеговић слиједи континуитет политике коју је водио његов отац, по Исламској декларацији, у којој није било мјеста за Србе.



"Изетбеговић годинама настоји да урушава Републику Српску и да јој одузима надлежности", рекао је Дрецун.

Према оцјени Дрецуна, понашање Изетбеговића не води реигоналној стаиблизацији и добросусједској политици.

"Напротив, изгледа да њему треба инцидентна ситуација као што је ова, покушава да уруши РС, а онда да реализује своје земисли.
Није се ослободио велико- бошњачких идеја", казао је Дрецун.

Према ријечима Дрецуна, то постаје један од кључних чиниланца дестабилизације целог региона.

Он је рекао да нема нових чињеница по питању тужбе БиХ за геноцид и да ни претходне не могу да потврде оно што Изетбеговић покушава да наметне.

"Зашто нико не потегне причу о планираном геноциду над Србима у Сарајеву, где је неселективно убијено много више људи него у Сребреници, убијани су и жене и деца, било је стотинак и више логора. Заборавили смо ту причу", нагласио је Дрецун.

Документовано је поименице између 6.000 и 7.000 на најбруталнији начин убијених Срба у Сарајеву, рекао је Дрецун, наводећи да је то "највеће етиничко чишћење и прави геноцидни план".

"Изетбеговић прети непостојећим геноцидом желећи да дестабилизује Србију и регион и односе Срба и Бошњака", навео је Дрецун.

Извор: Тањуг

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

АР

20.02.2017 08:07

Ко је сад овај никад нисам цуо паметнијег еxпертс.Сигурно И он трази посо па мозда га запосле у некој институцији фали нам радника свакако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Галијасевиц

20.02.2017 08:10

Политицких полтрона има на свим странама , али ово је један од полтрона који подсјеца на Галијасевица. Они су се обавјестајно специјализирали да народу соле памет

ОДГОВОРИТЕ
Name

млад без посла

20.02.2017 08:11

Дајте фабрике,радна мјеста....yебла вас политичка препуцавања више...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

20.02.2017 08:19

Сви ви трујете генерације иста багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драцун

20.02.2017 08:52

Дрецуне, ако имаш доказе о планираним убиствима Срба у Сарајеву, зашто ти не потегнеш ту причу на неком нивоу? Ти си посланик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.02.2017 09:21

Тацно. Има свак прилику да тузи па изволи ако је тако као сто казе.

Name

Милан

20.02.2017 08:59

Још је и он фалио да коју каже ! Ја мислио он ће о криминалу, корупцији, а он ...........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

20.02.2017 09:33

Ти си највец тровац народа на проаторима бивсе дрзаве yуге нецес рс као косово иселити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

20.02.2017 10:26

Није вредан бакир да га рекламирате

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)))

20.02.2017 10:41

АЛАЈ ТИП БОМБА СВАКА МУ ЧАСС , нема више ровова нити ће их бити, такве приче се више нико не боји, видим да се многи боје правде, мени ништа у животу неће значити ревизија у Хагу, ништа, шта ме брига за тим феноменом

ОДГОВОРИТЕ