''Bakirove poruke truju generacije''

Najava zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde protiv Srbije za genocid veliki je korak unazad za cio region, smatra poslanik SNS-a Milovan Drecun.

Srbija 20.02.2017 | 08:44
''Bakirove poruke truju generacije''
Ovo je veliki korak unazad za cio region i uopšte za evropsku perspektivu i napredak regiona. Jer, svi hoće da žive u miru i bolje", rekao je Drecun gostujući na RTS-u.

On ističe da poruke koje šalje bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović "truju mlade generacije" i da se "tenzija namjerno prenosi na ceo region".

Drecun je upozorio da bi mogla da nastane situacija u kojoj bi "mladi ponovo mogli da uzmu puške i zasednu u rovove" i da je pravo pitanje da li Izetbegović ima podršku spolja, jer bi onda "ispalo da nekome spolja odgovara da se dugoročno ovde stalno drži tenzija i predratno stanje i da se priprema novi rat u BiH".

On je naglasio da Izetbegović slijedi kontinuitet politike koju je vodio njegov otac, po Islamskoj deklaraciji, u kojoj nije bilo mjesta za Srbe.



"Izetbegović godinama nastoji da urušava Republiku Srpsku i da joj oduzima nadležnosti", rekao je Drecun.

Prema ocjeni Drecuna, ponašanje Izetbegovića ne vodi reigonalnoj staiblizaciji i dobrosusjedskoj politici.

"Naprotiv, izgleda da njemu treba incidentna situacija kao što je ova, pokušava da uruši RS, a onda da realizuje svoje zemisli.
Nije se oslobodio veliko- bošnjačkih ideja", kazao je Drecun.

Prema riječima Drecuna, to postaje jedan od ključnih činilanca destabilizacije celog regiona.

On je rekao da nema novih činjenica po pitanju tužbe BiH za genocid i da ni prethodne ne mogu da potvrde ono što Izetbegović pokušava da nametne.

"Zašto niko ne potegne priču o planiranom genocidu nad Srbima u Sarajevu, gde je neselektivno ubijeno mnogo više ljudi nego u Srebrenici, ubijani su i žene i deca, bilo je stotinak i više logora. Zaboravili smo tu priču", naglasio je Drecun.

Dokumentovano je poimenice između 6.000 i 7.000 na najbrutalniji način ubijenih Srba u Sarajevu, rekao je Drecun, navodeći da je to "najveće etiničko čišćenje i pravi genocidni plan".

"Izetbegović preti nepostojećim genocidom želeći da destabilizuje Srbiju i region i odnose Srba i Bošnjaka", naveo je Drecun.

Izvor: Tanjug

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

AR

20.02.2017 08:07

Ko je sad ovaj nikad nisam cuo pametnijeg experts.Sigurno I on trazi poso pa mozda ga zaposle u nekoj instituciji fali nam radnika svakako

ODGOVORITE
Name

Re Galijasevic

20.02.2017 08:10

Politickih poltrona ima na svim stranama , ali ovo je jedan od poltrona koji podsjeca na Galijasevica. Oni su se obavjestajno specijalizirali da narodu sole pamet

ODGOVORITE
Name

mlad bez posla

20.02.2017 08:11

Dajte fabrike,radna mjesta....yebla vas politička prepucavanja više...

ODGOVORITE
Name

Darko

20.02.2017 08:19

Svi vi trujete generacije ista bagra.

ODGOVORITE
Name

Dracun

20.02.2017 08:52

Drecune, ako imaš dokaze o planiranim ubistvima Srba u Sarajevu, zašto ti ne potegneš tu priču na nekom nivou? Ti si poslanik.

ODGOVORITE
Name

Re

20.02.2017 09:21

Tacno. Ima svak priliku da tuzi pa izvoli ako je tako kao sto kaze.

Name

Milan

20.02.2017 08:59

Još je i on falio da koju kaže ! Ja mislio on će o kriminalu, korupciji, a on ...........

ODGOVORITE
Name

Dzoo

20.02.2017 09:33

Ti si najvec trovac naroda na proatorima bivse drzave yuge neces rs kao kosovo iseliti

ODGOVORITE
Name

Mrki

20.02.2017 10:26

Nije vredan bakir da ga reklamirate

ODGOVORITE
Name

:)))

20.02.2017 10:41

ALAJ TIP BOMBA SVAKA MU ČASS , nema više rovova niti će ih biti, takve priče se više niko ne boji, vidim da se mnogi boje pravde, meni ništa u životu neće značiti revizija u Hagu, ništa, šta me briga za tim fenomenom

ODGOVORITE