Бошковић из ХДЗ-а нови начелник Стоца

Нови начелник Стоца и то по четврти пут је Стјепан Бошковић из ХДЗ-а БиХ који је освојио 4. 276 гласова побиједивши независнког кандидата Мату Комшића који је освојио 2. 904 гласа, изјавио је члан Општинске изборне комисије Предраг Шупљеглав.

Босна и Херцеговина 20.02.2017 | 07:23
Бошковић из ХДЗ-а нови начелник Стоца
Бошковић је, проглашавајући побједу, рекао новинарима да се потврдило да су у Стоцу проведени демократски избори и да ће Столац имати демократску власт.

Он је увјерен де ће ХДЗ имати већину у Општинском вијећу, али да ће сарађивати са свим странкама како би се радило за добробит Стоца.

Бошковић је навео да ће његови приоритети бити окретање ка привредним пројектима и стварању нових радних мјеста, те оживљавање туристичких потенцијала.

Централна изборна комисија БиХ скинула је с листе кандидата СДА и "Иницијативе за Столац" Салмира Каплана због инцидената који су се догодили на изборима 2. октобра 2016. када су избори и прекинути.

Због тога су Бошњаци Стоца раније најавили да неће изаћи на изборе, али је у току дана дошло до преокрета.

Сва бирачка мјеста у Стоцу затворена су на вријеме, а на поновљене локалне изборе у тој општини изашло је 75,56 одсто бирача.

Грађани Стоца бирали су између 14 политичких субјеката.

Изборе је пратило више од 300 посматрача, а биле су присутне и појачане мјере безбједности од МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона.

Локални избори у Стоцу 2. октобра прошле године поништени су због низа инцидената, а ЦИК БиХ је након бројних процедура и кажњавања одговорних поновљене изборе расписао за данас.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Додо

20.02.2017 07:09

У Кореји све по старом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЗАНСКИ

20.02.2017 07:28

САЛМИР КАПЛАН ПРЕТРПИО ШТЕТУ НАКОН ЊЕГОВОГ БРИСАЊА СА БИРАЧКОГ СПИСКА. ТО ЈЕ НЕОПРОСТИВО ЗА ЈАВНОСТ И ЗАКОНОДАВСТВО.

ОДГОВОРИТЕ