Bošković iz HDZ-a novi načelnik Stoca

Novi načelnik Stoca i to po četvrti put je Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH koji je osvojio 4. 276 glasova pobijedivši nezavisnkog kandidata Matu Komšića koji je osvojio 2. 904 glasa, izjavio je član Opštinske izborne komisije Predrag Šupljeglav.

Bosna i Hercegovina 20.02.2017 | 07:23
Bošković iz HDZ-a novi načelnik Stoca
Bošković je, proglašavajući pobjedu, rekao novinarima da se potvrdilo da su u Stocu provedeni demokratski izbori i da će Stolac imati demokratsku vlast.

On je uvjeren de će HDZ imati većinu u Opštinskom vijeću, ali da će sarađivati sa svim strankama kako bi se radilo za dobrobit Stoca.

Bošković je naveo da će njegovi prioriteti biti okretanje ka privrednim projektima i stvaranju novih radnih mjesta, te oživljavanje turističkih potencijala.

Centralna izborna komisija BiH skinula je s liste kandidata SDA i "Inicijative za Stolac" Salmira Kaplana zbog incidenata koji su se dogodili na izborima 2. oktobra 2016. kada su izbori i prekinuti.

Zbog toga su Bošnjaci Stoca ranije najavili da neće izaći na izbore, ali je u toku dana došlo do preokreta.

Sva biračka mjesta u Stocu zatvorena su na vrijeme, a na ponovljene lokalne izbore u toj opštini izašlo je 75,56 odsto birača.

Građani Stoca birali su između 14 političkih subjekata.

Izbore je pratilo više od 300 posmatrača, a bile su prisutne i pojačane mjere bezbjednosti od MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Lokalni izbori u Stocu 2. oktobra prošle godine poništeni su zbog niza incidenata, a CIK BiH je nakon brojnih procedura i kažnjavanja odgovornih ponovljene izbore raspisao za danas.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dodo

20.02.2017 07:09

U Koreji sve po starom

ODGOVORITE
Name

LAZANSKI

20.02.2017 07:28

SALMIR KAPLAN PRETRPIO ŠTETU NAKON NJEGOVOG BRISANJA SA BIRAČKOG SPISKA. TO JE NEOPROSTIVO ZA JAVNOST I ZAKONODAVSTVO.

ODGOVORITE