Видео: Има 48, али и даље бије као ''Илија Громовник''!

Рој Џонс јуниор одучио од бокса уличну легенду Бобија Гана који је после меча изјавио "да му је баш драго што је добио батине од таквог борца".

Остали спортови 20.02.2017 | 14:15
Видео: Има 48, али и даље бије као ''Илија Громовник''!
Племенита вештина је дефинитивно један од спортова код којег важи она стара пословица о старењу вина (или о голманима, свеједно). Године, тачније сазревање доносе многе, поре свега физичке проблеме нагомилане небригом током младости, али ако сте колико-толико очувани, искуство, а самим тим и мудрост велики су плус. Управо на овим основама битишу и раде атлете у озбиљним годинама.

Један од њих је и Рој Џонс јуниор, борац који је на прелазу из 20. у 21. век постављао нове стандарде скупљајући победе, шампионске појасеве, али и мењајући категорије (од полусредње до тешке). Наравно, црнопути Американац, освајач сребрне медаље која је касније преточена у злато због катастрофалних одлука судија крај ринга на Олимпијским играма у Сеулу 1988, који је недавно добио руско држављанство, није више убитачан и брз као раније. Али није много ни успорио. Његове чувене комбинације које су кретале са серијом блиц десних диреката и даље опстају и дрмају, што је најбоље осетио чувени улични борац Боби Ган.

Легенда борбе са голим песницама ипак није дорастао противник некадашњем краљу племените вештине, по многима најбољем и најкомплетнијем боксеру који је икада ушао у ринг. Истина меч је потрајао седам рунди, а онда Боби није могао да устане из свог угла када је требала да почне осма деоница меча. Истински фајтер није био нимало разочаран због пораза.

"Уживао сам док ме је Рој тукао. Милсим да би он и даље пребио 90 посто бораца на свету. Борио сам се са многим жестоким момцима, али никада са овако добрим."



Рој Џонс јуниор, који је после борбе одржане у Делаверу поново најавио да му је ово последња година професионалног бављења боксом (то му је ко зна коју пут, па се враћао), тиме је освојио шампионки појас у тешкој категорији у мало познатој верзији WБФ.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар