Video: Ima 48, ali i dalje bije kao ''Ilija Gromovnik''!

Roj Džons junior odučio od boksa uličnu legendu Bobija Gana koji je posle meča izjavio "da mu je baš drago što je dobio batine od takvog borca".

Ostali sportovi 20.02.2017 | 14:15
Video: Ima 48, ali i dalje bije kao ''Ilija Gromovnik''!
Plemenita veština je definitivno jedan od sportova kod kojeg važi ona stara poslovica o starenju vina (ili o golmanima, svejedno). Godine, tačnije sazrevanje donose mnoge, pore svega fizičke probleme nagomilane nebrigom tokom mladosti, ali ako ste koliko-toliko očuvani, iskustvo, a samim tim i mudrost veliki su plus. Upravo na ovim osnovama bitišu i rade atlete u ozbiljnim godinama.

Jedan od njih je i Roj Džons junior, borac koji je na prelazu iz 20. u 21. vek postavljao nove standarde skupljajući pobede, šampionske pojaseve, ali i menjajući kategorije (od polusrednje do teške). Naravno, crnoputi Amerikanac, osvajač srebrne medalje koja je kasnije pretočena u zlato zbog katastrofalnih odluka sudija kraj ringa na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, koji je nedavno dobio rusko državljanstvo, nije više ubitačan i brz kao ranije. Ali nije mnogo ni usporio. Njegove čuvene kombinacije koje su kretale sa serijom blic desnih direkata i dalje opstaju i drmaju, što je najbolje osetio čuveni ulični borac Bobi Gan.

Legenda borbe sa golim pesnicama ipak nije dorastao protivnik nekadašnjem kralju plemenite veštine, po mnogima najboljem i najkompletnijem bokseru koji je ikada ušao u ring. Istina meč je potrajao sedam rundi, a onda Bobi nije mogao da ustane iz svog ugla kada je trebala da počne osma deonica meča. Istinski fajter nije bio nimalo razočaran zbog poraza.

"Uživao sam dok me je Roj tukao. Milsim da bi on i dalje prebio 90 posto boraca na svetu. Borio sam se sa mnogim žestokim momcima, ali nikada sa ovako dobrim."



Roj Džons junior, koji je posle borbe održane u Delaveru ponovo najavio da mu je ovo poslednja godina profesionalnog bavljenja boksom (to mu je ko zna koju put, pa se vraćao), time je osvojio šampionki pojas u teškoj kategoriji u malo poznatoj verziji WBF.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar