ШПА - Куп краља: МВП Љуљ за први трофеј Мадриђана!

Кошаркаши Реал Мадрида освојили су Куп краља пошто су у завршници финалног турнира славили против Валенсије са 97:95.  Куп краља опет Реалу! Кошаркашки "ватромет" у Виторији! Мадриђани надиграли Валенсију и рекордни, 27. пут освојили национални Куп.

Фудбал 20.02.2017 | 00:00
ШПА - Куп краља: МВП Љуљ за први трофеј Мадриђана!
Куп краља четврту годину заредом иде у Мадрид!

Реал је после две победе у продужетку, над Андором и домаћом Басконијом, успео да савлада и Валенсију у великом финалу - 97:95 (22:16, 25:29, 27:26, 23:24)!

Био је то још један неизвестан меч, у коме су "краљевићи" умало прокоцкали осам поена предности из 39. минута.

Серхио Љуљ је при резултату 87:85 ушао у њему својствену серију (две тројке, украдена лопта и полагање), повећао вођство на 95:87, али изабраници Пабла Ласа нису знали да "стану на лопту", па је Валенсија тројком Сан Еметерија две секунде пре краја пришла на само 97:95.

Реал је потом лоше извео лопту, Састре је пресекао додавање на средини терена, а судије прво означиле да је играч Валенсије вратио лопту "преко пола", па онда преиначиле ту одлуку и доделиле посед Валенсији.

Ипак, Сем Ван Росом није успео да за кратко време упути квалитетан шут и трофеј је 27. пут у историји овог такмичења припао Реалу.

Можда би исход био другачији, да су арбитри имали храбрости да 20 секунди пре краја, при резултату 95:91, досуде Тејлору неспортски фаул над Бојаном Дубљевићем. Био је...

Барселона је друга на "вечној листи" са 23 освојена Купа, следи Хувентуд са осам, док Валенсија остаје на једном наслову, из већ далеке 1998, уз четири пораза у финалима.

У мечу пуном преокрета смењивала су се вођства, да би питање победника решио Серхио Љуљ и тако донео трофеј „краљевском“ клубу.

Мадриђани су тако дошли до првог трофеја у сезони, а јунак ’Краљевића’ меч је завршио са 22 поена и четири асистенције, док је Ентони Рендолф додао 20 поена и имао седам скокова.

Бојан Дубљевић је одиграо сјајан меч за Валенсију, погодио је тројку на 20 секунди до краја и смањио предност Реала на свега три поена разлике, али је Љуљ потом био прецизан са линије пенала.

Потом је искусни Сан Еметерио погодио тројку на само секунду до краја и довео Валенсију на само два поена дефицита. У наредном нападу је Рендофл је послао лош пас, до лопте је дошао Састре, али није било довољно времена да Валенсија упути шут ка кошу.

У пораженом саставу црногорски кошаркаш је уписао 28 поена и пет скокова, а пратио га је Сан Еметерио са 17 поена, док је Састре са клупе додао 12.

Серхио Љуљ изабран је за најкориснијег играча Купа краља.

РЕАЛ: Љуљ 22 (4ас), Рендолф 20 (7ск), Ајон 18, Керол 14, Дончић 9 (4ск, 6ас)...

ВАЛЕНСИЈА: Дубљевић 28 (5ск), Сан Еметерио 17, Састре 12...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар