ŠPA - Kup kralja: MVP Ljulj za prvi trofej Madriđana!

Košarkaši Real Madrida osvojili su Kup kralja pošto su u završnici finalnog turnira slavili protiv Valensije sa 97:95.  Kup kralja opet Realu! Košarkaški "vatromet" u Vitoriji! Madriđani nadigrali Valensiju i rekordni, 27. put osvojili nacionalni Kup.

Fudbal 20.02.2017 | 00:00
ŠPA - Kup kralja: MVP Ljulj za prvi trofej Madriđana!
Kup kralja četvrtu godinu zaredom ide u Madrid!

Real je posle dve pobede u produžetku, nad Andorom i domaćom Baskonijom, uspeo da savlada i Valensiju u velikom finalu - 97:95 (22:16, 25:29, 27:26, 23:24)!

Bio je to još jedan neizvestan meč, u kome su "kraljevići" umalo prokockali osam poena prednosti iz 39. minuta.

Serhio Ljulj je pri rezultatu 87:85 ušao u njemu svojstvenu seriju (dve trojke, ukradena lopta i polaganje), povećao vođstvo na 95:87, ali izabranici Pabla Lasa nisu znali da "stanu na loptu", pa je Valensija trojkom San Emeterija dve sekunde pre kraja prišla na samo 97:95.

Real je potom loše izveo loptu, Sastre je presekao dodavanje na sredini terena, a sudije prvo označile da je igrač Valensije vratio loptu "preko pola", pa onda preinačile tu odluku i dodelile posed Valensiji.

Ipak, Sem Van Rosom nije uspeo da za kratko vreme uputi kvalitetan šut i trofej je 27. put u istoriji ovog takmičenja pripao Realu.

Možda bi ishod bio drugačiji, da su arbitri imali hrabrosti da 20 sekundi pre kraja, pri rezultatu 95:91, dosude Tejloru nesportski faul nad Bojanom Dubljevićem. Bio je...

Barselona je druga na "večnoj listi" sa 23 osvojena Kupa, sledi Huventud sa osam, dok Valensija ostaje na jednom naslovu, iz već daleke 1998, uz četiri poraza u finalima.

U meču punom preokreta smenjivala su se vođstva, da bi pitanje pobednika rešio Serhio Ljulj i tako doneo trofej „kraljevskom“ klubu.

Madriđani su tako došli do prvog trofeja u sezoni, a junak ’Kraljevića’ meč je završio sa 22 poena i četiri asistencije, dok je Entoni Rendolf dodao 20 poena i imao sedam skokova.

Bojan Dubljević je odigrao sjajan meč za Valensiju, pogodio je trojku na 20 sekundi do kraja i smanjio prednost Reala na svega tri poena razlike, ali je Ljulj potom bio precizan sa linije penala.

Potom je iskusni San Emeterio pogodio trojku na samo sekundu do kraja i doveo Valensiju na samo dva poena deficita. U narednom napadu je Rendofl je poslao loš pas, do lopte je došao Sastre, ali nije bilo dovoljno vremena da Valensija uputi šut ka košu.

U poraženom sastavu crnogorski košarkaš je upisao 28 poena i pet skokova, a pratio ga je San Emeterio sa 17 poena, dok je Sastre sa klupe dodao 12.

Serhio Ljulj izabran je za najkorisnijeg igrača Kupa kralja.

REAL: Ljulj 22 (4as), Rendolf 20 (7sk), Ajon 18, Kerol 14, Dončić 9 (4sk, 6as)...

VALENSIJA: Dubljević 28 (5sk), San Emeterio 17, Sastre 12...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar