ИТА: Сигурни Наполи, препорођена Пескара! "Вучица" изуједала Михине "Бикове"!

Наполитанци рутински освојили бодове у Верони, а Здењек Земан фуриозно дебитовао на клупи последњепласираног тима Серије А.  Фудбалери Пескаре победили су на свом терену Ђеноу са 5:0, у 25. колу Серије А, и тако дошли до свог тек другог тријумфа у сезони.  У дуелу са Торином, "вучица" уписала 15. узастопни тријумф пред својим навијачима, док је Един Џеко стигао до 19. првенственог гола, а укупно 29. у свим такмичењима ове сезоне.

Фудбал 19.02.2017 | 22:30
ИТА: Сигурни Наполи, препорођена Пескара! "Вучица" изуједала Михине "Бикове"!
Екипа Наполија брзо је преболела пораз од Реала, у првом мечу осмине финала Лиге шампиона (3:1).

Хамшик и другови славили су важну победу у борби за друго место и директан пласман у наредни циклус елитног такмичења "старог континента" - 1:3 против Кјева у Верони.

Наполитанци су практично осигурали бодове одличном игром у првих 45 минута, а "летећи магарци" успели су само да постигну почасни погодак и ублаже пораз. Тим Мауриција Сарија бар је привремено преузео другу позицију на табели од Роме, која има бод мање, али тек од 18 часова игра свој меч 25. кола, против Михајловићевог Торина на "Олимпику".

Први гол на "Бентегодију" виђен је након пола часа игре, а убрзо и други. Вођство Наполију донео је Лоренцо Инсиње сјајним поготком, да би на 0:2 повисио Марек Хамшик.

Кјево је у наставку заиграо агилније, али се бедем пред голом Наполија, предвођен Николом Максимовићем, сјајно држао.

Трећим голом, који је постигао Пјотр Зиелински, Наполи је решио питање победника, да би Рикардо Међорини 20 минута пре краја искористио грешку гостујућег тима и поставио коначан резултат.

Прекаљени тренер Здењек Земан вратио се на клупу Пескаре у великом стилу, након што ју је 2012. увео у Серију А после две деценије.

Његов долазак на место Масима Ода препородио је "делфине" буквално преко ноћи, па су у недељу декласирали Ђенову резултатом 5:0!

Последњепласирани тим италијанског првенства тако је остварио другу победу ове сезоне, али тек прву на "зеленом тепиху", пошто је против Сасуола у другом колу било 3:0 - службеним резултатом. Сасуоло је на терену освојио три бода (2:1), да би касније платио цех грешци своје администрације (у саставу је био један нелиценцирани фудбалер).

Поред тога је Пескара забележила шест ремија и 17 пораза, па чак и после овако убедљивог пораза заостаје 10 бодова за првим тимом у зони спаса, а то је Емполи.

Пескара је последњу победу забележила још у августу, у другом колу а у 22 меча након тога претрпела је 17 пораза.

"Фењераш" Серије А, водио је 3:0 на полувремену, након аутогола Лукаса Орбана и погодака Ђанлуке Капрарија и Ахмада Беналија.

У другом полувремену Капрани је дао још један гол, а тачку на меч ставио је Алберто Чери три минута пре краја.

Пескара је остала последња на табели и сада има 12 бодова, један мање од Кротонеа и два мање од Палерма, али и десет мање од Емполија, првог тима ван опасне зоне.

Српски фудбалер Дарко Лазовић замењен у 46. минуту, док Никола Нинковић није улазио у игру Ђеное.

Интер је раније у току дана савладао Болоњу 1:0, а победу је остварио и Сасуоло, који је у гостима савладао Удинезе 2:1. Сампдорија и Каљари одиграли су 1:1.

Фудбалер Сампдорије Филип Ђуричић ушао је у 46. минуту.

У дуелу са Торином, "вучица" уписала 15. узастопни тријумф пред својим навијачима, док је Един Џеко стигао до 19. првенственог гола, а укупно 29. у свим такмичењима ове сезоне.

Да није било кикса у 22. колу против Сампдорије, 2017. година за Рому би била перфектна.

"Вучица" је без већих проблема савладала Торино, за 15. домаћи тријумф у низу (12 од 12 ове сезоне), док је Един Џеко стигао до 19. првенственог гола, а укупно 29. у свим такмичењима ове сезоне.

РОМА - ТОРИНО 4:1 (2:0)

Рома је фуриозно одиграла први меч осмине финала Лиге Европе против Виљареала (4:0), уз хет-трик Едина Џеке, а како је почела меч против Торина, могла се наговестити слична утакмица.

Након 17 минута Рома је водила 2:0.

Кренуо је Торино офанзивно од старта, али само 10 минута било је потребно Џеку да постигне 19. гол у сезони. Сјајно је разменио дупли пас са Рађом Наинголаном, а онда милиметарски прецизним ударцем са врха шеснаестерца погодио за 1:0.

Био је то погодак којим се "дијамант" на челу листе стрелаца изједначио са Гонзалом Игуаином.

Само седам минута касније већ је 2:0. Мохамед Салах примио је одбијену лопту, шутирао из прве и Џо Харт морао је други пут да вади лопту из своје мреже. Три минута касније срећа је била на страни Торина. Поново се у прилици нашао Салах, али је лопта погодила стативу.

Имао је Торино већи посед лопте у наставку, али дефанзивци "вучице" потпуно се неутралисали Андреу Белотија, првог стрелца Торинеза, који је у досадашњем делу првенства 17 пута тресао противничке мреже.

Леандро Паредестоповским ударцем постигао је сјајан гол у 65. минуту. Напросто је "пробио" Харта са преко 25 метара, за високих 3:0.

Торино је успео стићи до почасног гола. Често критиковани Макси Лопез заменио је индиспонираног Адема Љајића и одмах се уписао у стрелце. Заспала је одбрана Роме, а "резервиста" Торина смањио је на 3:1.

Ипак, Рома се није задовољила са три поготка, иако тим Лучана Спалетија очекује изузетно тежак распоред у наредних месец дана.

Коначних 4:1 поставио је Рађа Наинголан у судијској надокнади времена, и то на асистенцију Франческа Тотија, који је одиграо последњих десетак минута меча.

Рома се са вечерашња три бода вратила на другу позицију, коју је накратко држао Наполи након данашњег гостујућег тријумфа против Кјева (1:3).

Већ у четвртак Рома игра реванш против Виљареала, а наредног викенда дерби Серије А против Интера. Ту је и двомеч Купа Италије против градског ривала Лација, а затим и дуел са Наполијем, који би могао одлучити много тога у борби за сами врх табеле.

СЕРИЈА А - 25. КОЛО:

Болоња - Интер 0:1 (0:0)
/Габријел 81/

Сампдорија - Каљари 1:1 (1:1)
/Кваљарела 22 - Исла 6/

Пескара - Ђенова 5:0 (3:0)
/Орбан 5 аутогол, Капрари 19, 81, Бенали 31, Ћери 87/

Кјево - Наполи 1:3 (0:2)
/Међорини 72 - Инсиње 31, Хамшик 38, Зјелински 58/

Удинезе - Сасуоло 1:2 (1:0)
/Фофана 7 - Дефрел 70, 79/

Рома - Торино 4:1 (2:0)
/Џеко 10, Салах 17, Паредес 65, Наинголан 90+1 - Макси Лопез 84/

Милан - Фиорентина (20:45)

Одиграно у суботу:

Аталанта - Кротоне 1:0 (0:0)
/Конти 48/

Емполи - Лацио 1:2 (0:0)
/Крунић 67 - Имобиле 68, Кеита 80/

Одиграно у петак:

Јувентус - Палермо 4:1 (2:0)
/Маркизио 13, Дибала 40, 89, Игуаин 63 - Чочев 90+3/

ТАБЕЛА: Јувентус 63, Рома 56, Наполи 54, Аталанта 48, Интер 48, Аталанта 45, Лацио 44, Милан (-1) 41, Фиорентина (-1) 40, Торино 35, Сампдорија 34, Кјево 32, Сасуоло 30, Удинезе 29, Каљари 28, Болоња 27, Ђенова 25, Емполи 22, Палермо 14, Кротоне 13, Пескара 12.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар