ITA: Sigurni Napoli, preporođena Peskara! "Vučica" izujedala Mihine "Bikove"!

Napolitanci rutinski osvojili bodove u Veroni, a Zdenjek Zeman furiozno debitovao na klupi poslednjeplasiranog tima Serije A.  Fudbaleri Peskare pobedili su na svom terenu Đenou sa 5:0, u 25. kolu Serije A, i tako došli do svog tek drugog trijumfa u sezoni.  U duelu sa Torinom, "vučica" upisala 15. uzastopni trijumf pred svojim navijačima, dok je Edin Džeko stigao do 19. prvenstvenog gola, a ukupno 29. u svim takmičenjima ove sezone.

Fudbal 19.02.2017 | 22:30
ITA: Sigurni Napoli, preporođena Peskara! "Vučica" izujedala Mihine "Bikove"!
Ekipa Napolija brzo je prebolela poraz od Reala, u prvom meču osmine finala Lige šampiona (3:1).

Hamšik i drugovi slavili su važnu pobedu u borbi za drugo mesto i direktan plasman u naredni ciklus elitnog takmičenja "starog kontinenta" - 1:3 protiv Kjeva u Veroni.

Napolitanci su praktično osigurali bodove odličnom igrom u prvih 45 minuta, a "leteći magarci" uspeli su samo da postignu počasni pogodak i ublaže poraz. Tim Mauricija Sarija bar je privremeno preuzeo drugu poziciju na tabeli od Rome, koja ima bod manje, ali tek od 18 časova igra svoj meč 25. kola, protiv Mihajlovićevog Torina na "Olimpiku".

Prvi gol na "Bentegodiju" viđen je nakon pola časa igre, a ubrzo i drugi. Vođstvo Napoliju doneo je Lorenco Insinje sjajnim pogotkom, da bi na 0:2 povisio Marek Hamšik.

Kjevo je u nastavku zaigrao agilnije, ali se bedem pred golom Napolija, predvođen Nikolom Maksimovićem, sjajno držao.

Trećim golom, koji je postigao Pjotr Zielinski, Napoli je rešio pitanje pobednika, da bi Rikardo Međorini 20 minuta pre kraja iskoristio grešku gostujućeg tima i postavio konačan rezultat.

Prekaljeni trener Zdenjek Zeman vratio se na klupu Peskare u velikom stilu, nakon što ju je 2012. uveo u Seriju A posle dve decenije.

Njegov dolazak na mesto Masima Oda preporodio je "delfine" bukvalno preko noći, pa su u nedelju deklasirali Đenovu rezultatom 5:0!

Poslednjeplasirani tim italijanskog prvenstva tako je ostvario drugu pobedu ove sezone, ali tek prvu na "zelenom tepihu", pošto je protiv Sasuola u drugom kolu bilo 3:0 - službenim rezultatom. Sasuolo je na terenu osvojio tri boda (2:1), da bi kasnije platio ceh grešci svoje administracije (u sastavu je bio jedan nelicencirani fudbaler).

Pored toga je Peskara zabeležila šest remija i 17 poraza, pa čak i posle ovako ubedljivog poraza zaostaje 10 bodova za prvim timom u zoni spasa, a to je Empoli.

Peskara je poslednju pobedu zabeležila još u avgustu, u drugom kolu a u 22 meča nakon toga pretrpela je 17 poraza.

"Fenjeraš" Serije A, vodio je 3:0 na poluvremenu, nakon autogola Lukasa Orbana i pogodaka Đanluke Kaprarija i Ahmada Benalija.

U drugom poluvremenu Kaprani je dao još jedan gol, a tačku na meč stavio je Alberto Čeri tri minuta pre kraja.

Peskara je ostala poslednja na tabeli i sada ima 12 bodova, jedan manje od Krotonea i dva manje od Palerma, ali i deset manje od Empolija, prvog tima van opasne zone.

Srpski fudbaler Darko Lazović zamenjen u 46. minutu, dok Nikola Ninković nije ulazio u igru Đenoe.

Inter je ranije u toku dana savladao Bolonju 1:0, a pobedu je ostvario i Sasuolo, koji je u gostima savladao Udineze 2:1. Sampdorija i Kaljari odigrali su 1:1.

Fudbaler Sampdorije Filip Đuričić ušao je u 46. minutu.

U duelu sa Torinom, "vučica" upisala 15. uzastopni trijumf pred svojim navijačima, dok je Edin Džeko stigao do 19. prvenstvenog gola, a ukupno 29. u svim takmičenjima ove sezone.

Da nije bilo kiksa u 22. kolu protiv Sampdorije, 2017. godina za Romu bi bila perfektna.

"Vučica" je bez većih problema savladala Torino, za 15. domaći trijumf u nizu (12 od 12 ove sezone), dok je Edin Džeko stigao do 19. prvenstvenog gola, a ukupno 29. u svim takmičenjima ove sezone.

ROMA - TORINO 4:1 (2:0)

Roma je furiozno odigrala prvi meč osmine finala Lige Evrope protiv Viljareala (4:0), uz het-trik Edina Džeke, a kako je počela meč protiv Torina, mogla se nagovestiti slična utakmica.

Nakon 17 minuta Roma je vodila 2:0.

Krenuo je Torino ofanzivno od starta, ali samo 10 minuta bilo je potrebno Džeku da postigne 19. gol u sezoni. Sjajno je razmenio dupli pas sa Rađom Naingolanom, a onda milimetarski preciznim udarcem sa vrha šesnaesterca pogodio za 1:0.

Bio je to pogodak kojim se "dijamant" na čelu liste strelaca izjednačio sa Gonzalom Iguainom.

Samo sedam minuta kasnije već je 2:0. Mohamed Salah primio je odbijenu loptu, šutirao iz prve i Džo Hart morao je drugi put da vadi loptu iz svoje mreže. Tri minuta kasnije sreća je bila na strani Torina. Ponovo se u prilici našao Salah, ali je lopta pogodila stativu.

Imao je Torino veći posed lopte u nastavku, ali defanzivci "vučice" potpuno se neutralisali Andreu Belotija, prvog strelca Torineza, koji je u dosadašnjem delu prvenstva 17 puta tresao protivničke mreže.

Leandro Paredestopovskim udarcem postigao je sjajan gol u 65. minutu. Naprosto je "probio" Harta sa preko 25 metara, za visokih 3:0.

Torino je uspeo stići do počasnog gola. Često kritikovani Maksi Lopez zamenio je indisponiranog Adema Ljajića i odmah se upisao u strelce. Zaspala je odbrana Rome, a "rezervista" Torina smanjio je na 3:1.

Ipak, Roma se nije zadovoljila sa tri pogotka, iako tim Lučana Spaletija očekuje izuzetno težak raspored u narednih mesec dana.

Konačnih 4:1 postavio je Rađa Naingolan u sudijskoj nadoknadi vremena, i to na asistenciju Frančeska Totija, koji je odigrao poslednjih desetak minuta meča.

Roma se sa večerašnja tri boda vratila na drugu poziciju, koju je nakratko držao Napoli nakon današnjeg gostujućeg trijumfa protiv Kjeva (1:3).

Već u četvrtak Roma igra revanš protiv Viljareala, a narednog vikenda derbi Serije A protiv Intera. Tu je i dvomeč Kupa Italije protiv gradskog rivala Lacija, a zatim i duel sa Napolijem, koji bi mogao odlučiti mnogo toga u borbi za sami vrh tabele.

SERIJA A - 25. KOLO:

Bolonja - Inter 0:1 (0:0)
/Gabrijel 81/

Sampdorija - Kaljari 1:1 (1:1)
/Kvaljarela 22 - Isla 6/

Peskara - Đenova 5:0 (3:0)
/Orban 5 autogol, Kaprari 19, 81, Benali 31, Ćeri 87/

Kjevo - Napoli 1:3 (0:2)
/Međorini 72 - Insinje 31, Hamšik 38, Zjelinski 58/

Udineze - Sasuolo 1:2 (1:0)
/Fofana 7 - Defrel 70, 79/

Roma - Torino 4:1 (2:0)
/Džeko 10, Salah 17, Paredes 65, Naingolan 90+1 - Maksi Lopez 84/

Milan - Fiorentina (20:45)

Odigrano u subotu:

Atalanta - Krotone 1:0 (0:0)
/Konti 48/

Empoli - Lacio 1:2 (0:0)
/Krunić 67 - Imobile 68, Keita 80/

Odigrano u petak:

Juventus - Palermo 4:1 (2:0)
/Markizio 13, Dibala 40, 89, Iguain 63 - Čočev 90+3/

TABELA: Juventus 63, Roma 56, Napoli 54, Atalanta 48, Inter 48, Atalanta 45, Lacio 44, Milan (-1) 41, Fiorentina (-1) 40, Torino 35, Sampdorija 34, Kjevo 32, Sasuolo 30, Udineze 29, Kaljari 28, Bolonja 27, Đenova 25, Empoli 22, Palermo 14, Krotone 13, Peskara 12.

Izvor: B92/mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar