ФА Куп: Јокан видео моћног Кејна! Погба и Златан одвели Јунајтед у 1/4-финале!

Није било очекивано да ће заиграти, али и ако није био потпуно спреман, Хари Кејн је "избушио" Фулам.  Златан "решио" Блекбурн, нови задатак је Челси! Блекбурн повео, али је Манчестер јунајтед преокренуо резултат и наставио да се такмичи у сва четири такмичења у којима учествује. У четвртфиналу дерби - Челси против Манчестера.

Фудбал 19.02.2017 | 22:20
ФА Куп: Јокан видео моћног Кејна! Погба и Златан одвели Јунајтед у 1/4-финале!
Порази од Ливерпула у Премијер лиги, па од Гента у Лиги Европе и повреда колена Харија Кејна у том мечу - значила је да члан Чемпионшипа, Фулам, има чему да се нада против Тотенхема, али се енглески нападач опоравио са три гола сам савладао тим Славише Јокановића.

Погађао је у 16. и 51. минуту на асистенције Кристијана Ериксена, а онда и у 73. на пас Делеа Алија ставио тачку на меч на "Крејвн Котиџу".

Довољно да "певце" лансира у четвртфинале ФА Купа.

ФУЛАМ – ТОТЕНХЕМ 0:3 (0:1)

Тим Славише Јокановића није био на висини задатка у одбрани и никако није успевао да задржи сјајног нападача Тотенхема. Видела се велика разлика између прволигаша и друголигаша, па Фуламу остаје да покуша да избори пласман у елитно друштво.

Сада су на девет бодова од места које води у плеј-оф.

Тотенхем се и даље бори за титулу у Премијер лиги, мада је она све даље, а неповољан резултат у Лиги Европи, и минималан пораз од Гента, још увек је могуће исправити.

Тим Маурисија Покетина се овом победом у шестој рунди ФА Купа прикључио Линколну, Мидлсброу, Милволу и Челсију, који су у суботу остварили пласман даље, док Манчестер сити мора још једном да се бори са Хадерсфилдом за пласман у наредно коло.

Златан "решио" Блекбурн, нови задатак је Челси! Блекбурн повео, али је Манчестер јунајтед преокренуо резултат и наставио да се такмичи у сва четири такмичења у којима учествује. У четвртфиналу дерби - Челси против Манчестера.

Оно што нису успели Лингард и Марсијал, морали су да решавају Погба и Ибрахимовић.

Француз је послао дууугу лопту у 75. минуту, преко одбране Блекбурна, трајала је вечност док се она "умирила" и док се Златан Ибрахимовић наместио, а онда је Швеђанин, кога у међувремену нису успели да стигну домаћи играчи, лако погодио за победу!

Пре тога смо гледали мало мучења Јунајтеда, губили су од 17. минута голом Грејема, успео је Рашфорд да изједначи у 27. минуту, али никако није долазио тај "победоносни гол".

Онда је Жозе Мурињо морао да повуче са клупе своје најбоље играче, што вероватно није планирао у густом распоред у ком се налази његова екипа, али се то на крају испоставило као право решење, с тим да се мора рећи да велике заслуге за резултат иду и голману Серхију Ромеру који је у 87. минуту одбранио две одличне шансе Махоунију.

БЛЕКБУРН - МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД 1:2 (1:1)

Шведском ветерану ово је 24. гол у 36 утакмица за Манчестер јунајтед, а прилику за први трофеј у дресу "ђавола", овај "колекционар пехара" имаће наредног викенда у финалу Лига Купа против Саутемптона.

За ФА Куп ће сачекати неко време, "тек" су у четвртфиналу.

Осим Јунајтеда, даље су прошли Тотенхем, Линколн, Мидлсбро, Милвол и Челси, док Арсенал у понедељак игра са Лутоном. Такође, Манчестер сити мора да игра поновљени меч са Хадерсфилдом.

ФА Куп – пета рунда:
недеља:
Фулам – Тотенхем 0:3 (0:2)
Блекбурн – М. Јунајтед 1:2 (1:1)

Бурнли – Линколн Сити 0:1 (0:0)
Хандерсфилд – М. Сити 0:0
Мидлсбро – Оксфорф Јунајтед 3:2 (2:0)
Милвол – Лестер 1:0 (0:0)
Вулверхемптон – Челси 0:2 (0:0)

понедељак:
20.55 Сатон Јунајтед – Арсенал

У међувремену, извучени су парови шестог кола:

Челси – Манчестер јунајтед
Мидлсбро – Хадерсфилд/Манчестер сити
Тотенхем – Милвол
Сатон/Арсенал - Линкол

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар