FA Kup: Jokan video moćnog Kejna! Pogba i Zlatan odveli Junajted u 1/4-finale!

Nije bilo očekivano da će zaigrati, ali i ako nije bio potpuno spreman, Hari Kejn je "izbušio" Fulam.  Zlatan "rešio" Blekburn, novi zadatak je Čelsi! Blekburn poveo, ali je Mančester junajted preokrenuo rezultat i nastavio da se takmiči u sva četiri takmičenja u kojima učestvuje. U četvrtfinalu derbi - Čelsi protiv Mančestera.

Fudbal 19.02.2017 | 22:20
FA Kup: Jokan video moćnog Kejna! Pogba i Zlatan odveli Junajted u 1/4-finale!
Porazi od Liverpula u Premijer ligi, pa od Genta u Ligi Evrope i povreda kolena Harija Kejna u tom meču - značila je da član Čempionšipa, Fulam, ima čemu da se nada protiv Totenhema, ali se engleski napadač oporavio sa tri gola sam savladao tim Slaviše Jokanovića.

Pogađao je u 16. i 51. minutu na asistencije Kristijana Eriksena, a onda i u 73. na pas Delea Alija stavio tačku na meč na "Krejvn Kotidžu".

Dovoljno da "pevce" lansira u četvrtfinale FA Kupa.

FULAM – TOTENHEM 0:3 (0:1)

Tim Slaviše Jokanovića nije bio na visini zadatka u odbrani i nikako nije uspevao da zadrži sjajnog napadača Totenhema. Videla se velika razlika između prvoligaša i drugoligaša, pa Fulamu ostaje da pokuša da izbori plasman u elitno društvo.

Sada su na devet bodova od mesta koje vodi u plej-of.

Totenhem se i dalje bori za titulu u Premijer ligi, mada je ona sve dalje, a nepovoljan rezultat u Ligi Evropi, i minimalan poraz od Genta, još uvek je moguće ispraviti.

Tim Maurisija Poketina se ovom pobedom u šestoj rundi FA Kupa priključio Linkolnu, Midlsbrou, Milvolu i Čelsiju, koji su u subotu ostvarili plasman dalje, dok Mančester siti mora još jednom da se bori sa Hadersfildom za plasman u naredno kolo.

Zlatan "rešio" Blekburn, novi zadatak je Čelsi! Blekburn poveo, ali je Mančester junajted preokrenuo rezultat i nastavio da se takmiči u sva četiri takmičenja u kojima učestvuje. U četvrtfinalu derbi - Čelsi protiv Mančestera.

Ono što nisu uspeli Lingard i Marsijal, morali su da rešavaju Pogba i Ibrahimović.

Francuz je poslao duuugu loptu u 75. minutu, preko odbrane Blekburna, trajala je večnost dok se ona "umirila" i dok se Zlatan Ibrahimović namestio, a onda je Šveđanin, koga u međuvremenu nisu uspeli da stignu domaći igrači, lako pogodio za pobedu!

Pre toga smo gledali malo mučenja Junajteda, gubili su od 17. minuta golom Grejema, uspeo je Rašford da izjednači u 27. minutu, ali nikako nije dolazio taj "pobedonosni gol".

Onda je Žoze Murinjo morao da povuče sa klupe svoje najbolje igrače, što verovatno nije planirao u gustom raspored u kom se nalazi njegova ekipa, ali se to na kraju ispostavilo kao pravo rešenje, s tim da se mora reći da velike zasluge za rezultat idu i golmanu Serhiju Romeru koji je u 87. minutu odbranio dve odlične šanse Mahouniju.

BLEKBURN - MANČESTER JUNAJTED 1:2 (1:1)

Švedskom veteranu ovo je 24. gol u 36 utakmica za Mančester junajted, a priliku za prvi trofej u dresu "đavola", ovaj "kolekcionar pehara" imaće narednog vikenda u finalu Liga Kupa protiv Sautemptona.

Za FA Kup će sačekati neko vreme, "tek" su u četvrtfinalu.

Osim Junajteda, dalje su prošli Totenhem, Linkoln, Midlsbro, Milvol i Čelsi, dok Arsenal u ponedeljak igra sa Lutonom. Takođe, Mančester siti mora da igra ponovljeni meč sa Hadersfildom.

FA Kup – peta runda:
nedelja:
Fulam – Totenhem 0:3 (0:2)
Blekburn – M. Junajted 1:2 (1:1)

Burnli – Linkoln Siti 0:1 (0:0)
Handersfild – M. Siti 0:0
Midlsbro – Oksforf Junajted 3:2 (2:0)
Milvol – Lester 1:0 (0:0)
Vulverhempton – Čelsi 0:2 (0:0)

ponedeljak:
20.55 Saton Junajted – Arsenal

U međuvremenu, izvučeni su parovi šestog kola:

Čelsi – Mančester junajted
Midlsbro – Hadersfild/Mančester siti
Totenhem – Milvol
Saton/Arsenal - Linkol

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar