Дебакл Јанковићеве у Дубаију!

Српска тенисерка Јелена Јанковић елиминисана је на старту турнира у Дубаију, пошто је изгубила од Немице Моне Бартел 6:1, 6:3.  Јелена без жара у Дубаију! Српска тенисерка, која крајем месеца слави 32. рођендан, доживела је још једну елиминацију у првом колу WТА турнира.

Фудбал 19.02.2017 | 22:10
Дебакл Јанковићеве у Дубаију!
Бартел, 112. на WТА листи, остварила је другу победу у трећем међусобном дуелу, за тачно сат игре.

Јанковићева је очајно ушла у меч, изгубила је првих пет гемова у првом сету, Бартел је успела да оствари два брејка и дозволи српској тенисерки свега пет поена у том периоду.

Педесета тенисерка на свету је успела да одбрани сервис тек у шестом гему, спаси затим прву сет лопту, али ипак није могла да се врати у сет.

У наставку се слика није променила, већ први гем на сервис противнице је Бартел решила у своју корист, Јанковићева је показала назнаке побољшања изједначењем на 3:3, али је потом противница повезала три гема и решила питање победнице.

Турнир у Дубаију игра се за наградни фонд од 2.236.250 долара.

Некадашња светска "број 1" ове године је наступила на шест турнира и чак пет пута испала у првом колу (Шенжен, Хобарт, Тајпех, Доха, Дубаи), с тим да је у Дохи забележила три победе у квалификационом делу.

Квалитетно је одиграла само Аустралијан опен, на коме је прошла два кола, па у трећем после велике борбе (7:9 у трећем сету) испала од Светлане Кузњецове.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар