Видео: Расисти вријеђали Евертона, он узвратио, па заплакао!

На утакмице између Рада и Партизана дошло је до сукоба на терену јер су навијачи клуба са Бањице вређали Евертона, фудбалера Партизана.  После утакмице Рад - Партизан дошло је до инцидената. Бразилац завршио у сузама. "Група хулигана је испуштала мајмунске крике када би Евертон имао контакт са лоптом", јавља репортер са лица места.

Фудбал 19.02.2017 | 22:00
Видео: Расисти вријеђали Евертона, он узвратио, па заплакао!
На крају меча дошло је до општег кошкања на терену, пошто је гостујући фудбалер Евертон гестикулирао према домаћим навијачима, који су га током меча вређали на расној основи.

Група хулигана је испуштала мајмунске крике када би Евертон имао контакт са лоптом.

Бразилски интернационалац је после меча пришао тој групи и гестикулирао према њима. После тога је дошло до велике гужве на терену, у којој су се играчи оба тима гурали.

То је потрајало неколико минута, али се ситуација смирила тек када је жандармерија ушла на терен, а Евертон је терен напустио у сузама.

Крајем меча утакмица је била прекинута због увредљивог транспарента на трибинама домаћих навијача.



Када је арбитар Срђан Јовановић означио крај борбене утакмице, одигране по тешком терену на Бањици, у којој је Партизан голом Уроша Ђурђевића у 55. минуту дошао до победе над домаћим Радом, дошло је до кавге која је трајала неколико минута.

Наиме, Партизанов везиста Евертон, уместо према својим навијачима, по завршетку меча упутио се према групи тифоза Рада, познатој по имену "Унитед Форце", и показујући на срце и грб црно-белих, наставио да се приближава заштитној огради.

Док су према њему летели разни предмети, а неколицина најватренијих покушавала да прескочи ограду, дотрлала је неколицина фудбалера Рада и Партизана и настао је прави метеж, у који су се умешали и људи с клупе два тима, али и припадници МУП-а који су на крају успели да спрече контакт фудбалера и навијача.

Шта је испровоцирало Бразилца?

Ево извештаја репортера агенције Бета са Бањице.

"На крају данашње утакмице између Рада и Партизана је дошло до општег кошкања на терену, пошто је гостујући фудбалер Евертон гестикулирао према домаћим навијачима, који су га током меча вређали на расној основи.

Група хулигана је испуштала мајмунске крике када би Евертон имао контакт са лоптом.

Бразилски интернационалац је после меча пришао тој групи и гестикулирао према њима. После тога је дошло до велике гужве на терену, у којој су се играчи оба тима гурали.

То је потрајало неколико минута, после чега се ситуација смирила", навела је Бета у првом извештају.

Док чекамо прве изјаве и фотке са Бањице, које би могле да понуде одговор, према ономе што је могло да се види и чује током преноса на Арени спорт, наводно је у другом полувремену група "Унитед Форце", позната по својим екстремно десничарским ставовима, истакла транспарент који је такође увредио тамнопутог Евертона.

Репортер Арене спорт јавио је да су делегат и четврти судија затражили да транспарент буде уклоњен, што је урађено без да је утакмица прекидана, па тако камере нису забележиле цео случај.

Када су се фудбалери два тима одмакли од ограде иза једног од голова на Стадиону "Краљ Петар И", настгала је гужва и испред тунела који води ка свлачионицама, па су играчи гостујућег тима и њихов тренер Марко Николић једно време стајали на терену, па тек онда ушли у тунел.

Да ли је и тамо било проблема? Могуће је да ће се сазнати касније, мада је тренер Партизана Николић рекао да нема појма због чега се све догодило и да је на крају, када су се играчи два тима руковали испред свлачионица, дошло до поздрава и између чланова две управе.


"Појма немам шта се тачно дешавало, био сам на центру па нисам најбоље видео. То су ружне сцене које не приличе утакмици, а онда драма око уласка у свлачионицу... Није то тема, ја знам да такве ствари занимају свакога, али мене не превише. Оба тима су се поздравила спортски у свлачионици, баш као и челници клубова. То је најважније. Тешки услови са меч, борбена утакмица, али не превише лепа за гледање. Дали смо гол, имали смо неколико шанси,није била нека бријљантна игра, али дошли смо до победе и то је најважније", рекао је тренер  Партизана Марко Николић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар