Video: Rasisti vrijeđali Evertona, on uzvratio, pa zaplakao!

Na utakmice između Rada i Partizana došlo je do sukoba na terenu jer su navijači kluba sa Banjice vređali Evertona, fudbalera Partizana.  Posle utakmice Rad - Partizan došlo je do incidenata. Brazilac završio u suzama. "Grupa huligana je ispuštala majmunske krike kada bi Everton imao kontakt sa loptom", javlja reporter sa lica mesta.

Fudbal 19.02.2017 | 22:00
Video: Rasisti vrijeđali Evertona, on uzvratio, pa zaplakao!
Na kraju meča došlo je do opšteg koškanja na terenu, pošto je gostujući fudbaler Everton gestikulirao prema domaćim navijačima, koji su ga tokom meča vređali na rasnoj osnovi.

Grupa huligana je ispuštala majmunske krike kada bi Everton imao kontakt sa loptom.

Brazilski internacionalac je posle meča prišao toj grupi i gestikulirao prema njima. Posle toga je došlo do velike gužve na terenu, u kojoj su se igrači oba tima gurali.

To je potrajalo nekoliko minuta, ali se situacija smirila tek kada je žandarmerija ušla na teren, a Everton je teren napustio u suzama.

Krajem meča utakmica je bila prekinuta zbog uvredljivog transparenta na tribinama domaćih navijača.



Kada je arbitar Srđan Jovanović označio kraj borbene utakmice, odigrane po teškom terenu na Banjici, u kojoj je Partizan golom Uroša Đurđevića u 55. minutu došao do pobede nad domaćim Radom, došlo je do kavge koja je trajala nekoliko minuta.

Naime, Partizanov vezista Everton, umesto prema svojim navijačima, po završetku meča uputio se prema grupi tifoza Rada, poznatoj po imenu "United Force", i pokazujući na srce i grb crno-belih, nastavio da se približava zaštitnoj ogradi.

Dok su prema njemu leteli razni predmeti, a nekolicina najvatrenijih pokušavala da preskoči ogradu, dotrlala je nekolicina fudbalera Rada i Partizana i nastao je pravi metež, u koji su se umešali i ljudi s klupe dva tima, ali i pripadnici MUP-a koji su na kraju uspeli da spreče kontakt fudbalera i navijača.

Šta je isprovociralo Brazilca?

Evo izveštaja reportera agencije Beta sa Banjice.

"Na kraju današnje utakmice između Rada i Partizana je došlo do opšteg koškanja na terenu, pošto je gostujući fudbaler Everton gestikulirao prema domaćim navijačima, koji su ga tokom meča vređali na rasnoj osnovi.

Grupa huligana je ispuštala majmunske krike kada bi Everton imao kontakt sa loptom.

Brazilski internacionalac je posle meča prišao toj grupi i gestikulirao prema njima. Posle toga je došlo do velike gužve na terenu, u kojoj su se igrači oba tima gurali.

To je potrajalo nekoliko minuta, posle čega se situacija smirila", navela je Beta u prvom izveštaju.

Dok čekamo prve izjave i fotke sa Banjice, koje bi mogle da ponude odgovor, prema onome što je moglo da se vidi i čuje tokom prenosa na Areni sport, navodno je u drugom poluvremenu grupa "United Force", poznata po svojim ekstremno desničarskim stavovima, istakla transparent koji je takođe uvredio tamnoputog Evertona.

Reporter Arene sport javio je da su delegat i četvrti sudija zatražili da transparent bude uklonjen, što je urađeno bez da je utakmica prekidana, pa tako kamere nisu zabeležile ceo slučaj.

Kada su se fudbaleri dva tima odmakli od ograde iza jednog od golova na Stadionu "Kralj Petar I", nastgala je gužva i ispred tunela koji vodi ka svlačionicama, pa su igrači gostujućeg tima i njihov trener Marko Nikolić jedno vreme stajali na terenu, pa tek onda ušli u tunel.

Da li je i tamo bilo problema? Moguće je da će se saznati kasnije, mada je trener Partizana Nikolić rekao da nema pojma zbog čega se sve dogodilo i da je na kraju, kada su se igrači dva tima rukovali ispred svlačionica, došlo do pozdrava i između članova dve uprave.


"Pojma nemam šta se tačno dešavalo, bio sam na centru pa nisam najbolje video. To su ružne scene koje ne priliče utakmici, a onda drama oko ulaska u svlačionicu... Nije to tema, ja znam da takve stvari zanimaju svakoga, ali mene ne previše. Oba tima su se pozdravila sportski u svlačionici, baš kao i čelnici klubova. To je najvažnije. Teški uslovi sa meč, borbena utakmica, ali ne previše lepa za gledanje. Dali smo gol, imali smo nekoliko šansi,nije bila neka brijljantna igra, ali došli smo do pobede i to je najvažnije", rekao je trener  Partizana Marko Nikolić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar