Затражен притвор за Зукића и Фазлагића

Тужилаштво Кантона Сарајево предложило је данас једномјесечни притвор за генералног секретара СДА Амира Зукића и његовог возача Сеида Фазлагића, који су ухапшени су у петак у послијеподневним сатима због сумње у незаконито запошљавање у јавна предузећа.

Босна и Херцеговина 19.02.2017 | 19:43
Затражен притвор за Зукића и Фазлагића
„Притвор за Зукића предложен је због опасности утицаја на свједоке, прикривање доказа и опасности од понављања кривичног дјела. За Фазлагића је предложен због опасности од бјекства и опасности од понављања кривичног дјела“, казала је данас Азра Бавчић, портпарол Тужилаштва КС.

Општински суд у Сарајеву, којем је упућен приједлог за одређивање притвора, има рок од 24 сата да се о томе очитује.

Зукићу се на терет стављају кривична дјела удруживање ради чињења кривичног дјела, примање дара или других облика користи и трговина утицајем, а његовом возачу Фазлагићу помоћ осумњиченом након почињеног кривичног дјела.

„Зукић се терети да је са Сафетом Бибићем организовао групу коју је чинило више особа ради незаконитог запошљавања особа и страначких кадрова у јавна предузећа“, подсјетила је Бавчићева.

Зукић и Фазлагић ухапшени су у склопу акције „Босна“, а у везу са незаконитим запошљавањима довођени су и потпредсједници СДА Асим Сарајлић и Мирсад Кукић.

У оквиру овог предмета прошле године су ухапшени тадашњи извршни директор „Електропривреде БиХ“ Есед Џанановић, пензионисани тузлански поштар Рамиз Каравдић, Неџад Трако и његов син Сенад Трако, заступник БПС-а у Скупштини ЗДК, те главни техничар ОРЛ одјела у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву Сафет Бибић.

Они су осумњичени да су организовали групу, те користећи свој утицај запошљавали особе у јавна предузећа, здравствене и високошколске установе у ФБиХ тако што су захтијевали и примали новац или друге облике користи.

Бакир Изетбеговић, предсједник СДА, у петак је након хапшења Зукића изјавио да је свако невин док се не докаже да је крив, те да морамо вјеровати нашем правосуђу.

(Независне новине)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ТВ ливе

20.02.2017 16:06

Ја им желим све нај боље да своје вријеме проведу иза решетака.

ОДГОВОРИТЕ