Бањалука је на добром путу?!

Бањалучки градоначелник Игор Радојичић оцијенио је данас да је Бањалука на добром путу и истакао да је, с циљем стварања стабилног градског буџета у области јавних финансија покренуто реструкурисање јавног дуга, те да је у току тендер за реструктурисање 73 милиона КМ, који је отворен до 31. марта.

Република Српска 19.02.2017 | 14:10
Бањалука је на добром путу?!
“То ће нам омогућити да у априлу донесемо одлуку о реструктурисању градског буџета и дугорочно на десетак година ''испегламо'' градски дуг и тиме ослободимо дио буџетских средстава за развојне и комуналне потребе”, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци резимирајући шта је урађено за 100 дана нове градске администрације.

Он је навео да је циљ да се ануитет на годишњем ниво смањи на 11 милиона КМ са садашњих 22 милиона КМ.

Говорећи о проблемима градске топлане, он је истакао да је у најтежој сезони до сада у смислу обезбјеђења услова њеног рада, омогућен континуитет гријања и да се истовремено ради на припреми системског рјешења за Топлану, које се већ 10 година одгађа.

“Сада је већ јасно да то треба бити нова инвестиција, нова топлана, нови енергент. Само је питање правног модела и партнера. Имамо два потенцијална пословна субјекта која су заинтересована за Топлану”, рекао је Радојичић.

Он је навео да се у разговору са страним инвеститорима и банкама осјети њихова резервисаност за предузимање активности на овим подручјима због неповољних политичких односа у земљи.

Радојичић каже да је, ради побољшања пословног окружења, донесено низ одлука, међу којима се предвиђа смањење ренте за 5,13 одсто, предлажу додатна умањења накнада за грађевинско земљиште до 50 одсто, уведена је категорија посебног радног времена на захтјев угоститеља.

Он је додао да је, између осталог, покренута реорганизација у четири предузећа и јавне установе, да су завршена два моста, помоћни терен фудбалског стадиона и још нека ситна комунална питања.

“Водимо тешку борбу за градску имовину. Имамо низ судских поступака и најмаштовитије изазове у смислу покушаја изузимања градске имовине. О томе смо нарочиту полемику имали са Правобранилаштвом и први епилог тога су оставке у тој институцији”, нагласио је Радојичић.

Он је подсјетио да је реорганизована градска администрација да би била побољшана унутрашња организација и направљена ефикаснијом.

Данашњој конференцији за новинаре, присуствовали су и најближи сарадници градоначелника – замјеник градоначелника Срђан Амиџић и шеф Кабинета Милан Грубор.

Дјечја игралишта

Градоначелник Радојичић је посебно истакао да је Град ове године понудио друштвено одговорним компанијама учешће у изградњи и модернизацији дјечијих игралишта.

''Имамо доста заинтересованих и вјерујем да ћемо већ током ове године имати неколико нових дјечијих игралишта. Град ће обезбиједити локације и сву потребну документацију, а компаније средства за дјечија игралишта'', рекао је Радојичић и додао да у овој години очекује и реконструкцију спортске дворане у Шопинг центру.

Извор: Агенције

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

С ТОБОМ ГАРАНТ

19.02.2017 13:15

Е С ТОБОМ ЈЕ ГАРАНТ. ИМАШ ИСКУСТВА ИЗ КАДРОВСКЕ ПОЛИТИКЕ СНСД ПО СИСТЕМУ ОД ЗЛА ОЦА И ОД ГОРЕ МАТЕРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цоки

19.02.2017 18:26

Наравно. Око двије стотин службеника измешетарио по службама, као да од њега свет почиње.Поставио своје пулене по свим мјестима од шефова портира до својих замјеника. Шта ли ће тек бити за наредних стотину дана. Требао је слику и још тројице мешетара па би била екипа комплет, част срдјану, али с ким си такав си. у марту 2015 године писао је на четири адресе владајућима како се кадрови у јавним институцијама постављају, а да нису баш сви партијски. Јер тад му тата додо одузео улогу мешетара у тим институцијама. Но брзо се вратио и убо у општини, коју зовемо градска управа, и наставио са својим жениним и родбинским везама, и наравно партијским. Добро зарадјује па се може заје.... с ово мало народа што је остало у РС. Јер многи попаковаше кофере, а он је годинама на власти ,а само мења функције ко опанке и баца те исте опанке с прашином у очи испаћеном народу....С овим кадром који је поставио могла би бања лука постати МЗ неких општина високе крајине. Алал му вера, црногорска и било која друга......

Name

Шта ради?

19.02.2017 13:16

Шта ти ради тај петровчанин лијево на слици?Да неће људима мјерити притисак и шећер?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОТПОР

19.02.2017 13:35

Глуми да је градско дијете,а није .

Name

За БЛ

19.02.2017 13:47

Вас два појма немате.... Па и Игор је из Петровца, по оној народној "одакле ти је зена, одатле си и ти"... Према томе, господо бањалуцани васим градом владају петровцани....

Name

Зато напредујемо

19.02.2017 16:28

Чекајте мало али Грубор је љекар.Шта је функција шефа кабинета и колика је његова плата?И не само његова него свих начелника...Није ситуација иста сада у Бања Луци и прије десет година

Name

ре

19.02.2017 18:59

Према оној народној: одакле су ти родитељи одатле си и ти! Ова двојица везе немају да вам није политичке партије радили би за плату као и сви нормални људи а не бисте се овде правили вазни

Name

Игор

19.02.2017 13:21

Па ти као да ниси из СНСД-а ?! Па ви сте на власти 10 година и у БЛ и у РС. Ко је крив за проблеме ? Криви су они који вас бирају

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијет

19.02.2017 13:23

Срамоте,не могу угријати један град.Заговара да градски дуг откупи неко други.Да котловница приедје на дрва!?У Сарајеву најгора фукара има природни гас у куци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ајде

19.02.2017 13:28

Дје пејзазни архитекта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бцвц

19.02.2017 13:30

Цуј то на добром путу говорио си да цес ресит питање топлане па ниси тако да ти ниста добро нецес урадити за бл ти само гледас свој интерес срамота ко је гласо за тебе брадоњица ..за влас снсд гласају особе које су незапослене који неразумеу ниста који сам воле цорбу и пиво пред изборе срамота ти за 100 даба ниста нис урадио обрисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молим?!

19.02.2017 13:31

А гдје је селфи са том реконструкцијом јавног дуга? Разоцаран сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

три мускетара

19.02.2017 13:37

Ста црни Црногорац ти мозес направит?Па та двоица младјих мускетара до јуце нису имали ниста.Ја знам и тебе добро и њих .Амидјиц да му пунац и пуница нису помогли, радеци са робом Истанбол-Пазар јос бих постанар био,А ти Радојцицу ниси имао никад своје ја док ти Додо не казе ста да радис.Него како видим куку нама са вама,задусицес ко и твој предходник Драгољуб-зградољуб,а ви народе и васа дјеца нек отплацују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wасхинг мацхине

19.02.2017 14:43

Црногорац је презиме директора Приједорпутева, они праве мостове на Врбасу и перу паре уједно.

Name

Ђе - ниђе ко у Црној Гори

19.02.2017 13:37

Виђе виђе три браде...ко је коме узор ту и ко је већи стручњак за продају магле? А нико у својој струци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За градоначелника мање више

19.02.2017 14:04

Бити градоначелник Бања Луке је велика обавеза и није толико битно која је струка.Само чврста воља да се нешто промијени набоље.Али ове вође студената Грубор и Гребенар шта они раде?Испоставило се свих ових година да сви што се представљају као студентске вође су највеће улизице.Свака част Дроњку

Name

КАКО

19.02.2017 14:53

Ја сам цуо да це се они обријати тек кад заврсе Топлану? Сапун и зилети су скупи!

Name

Соко сиви

20.02.2017 07:31

Ове три људине, ова три кршна момка, ови алфа мужјаци...они немају комплексе из младости, вазда су били јуначине...ааа чуш.

Name

Дон Кихот

19.02.2017 13:46

када сте на тако добром путу зашто нисте учинили нешто да олакшате живот овим јадним пензионерима који су само за гријање и струју дали сву пензију, а гријања на овим силним минусима нити "Г....." , зашто нисте умањили бар мало цијене гријања и помогли им мало да преживе....немате ви таквог слуха, а за пљачку у Топлани нико неће одговарат....

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

19.02.2017 13:55

ОД вас на добром путу,ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

19.02.2017 15:34

Ви који сте Бањалуку унистили, бицете кривицно гоњени, а неки други це покусати поново створити услове за зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

19.02.2017 16:05

Ријеши се оне битанге Балабана и његове криминалне свите! Знаш ли ста ти раде по Центру за социјални рад? Скоро сви радници су на антидепресивима и леxилиумима, узимају се паре за побједу дјеце, "силује" се родитељ који нема да плати директорици за "мисљење", радници се уцјењују, тјерају из центра, створена је атмосфера страха, Сладојевицка самовољом и криминалом руководи центром. Отјерала је возача на преглед у медицину рада коју води њена страначка колегиница Мира Поповић, да би човјеку написали лажни налаз и прогласили га неспособним, па да га Сладојевицка отјера из центра и створи мјесто члану ДНС који је радио за њу у кампањи. Реагуј ако си градонацелник. Ако ниси, ниста онда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

19.02.2017 16:05

Ви на добром путу????Унистили сте све сто вриједи у овом Граду!!!Прицате о Топлани и реконструкцији ЈУ и Предузеца,а ЦЕНТАР ЗА ПРЕДСКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ сте унистили до те мјере да нам је боље било у рату кад смо цјепанице носили у вртиц да дјецу огријемо него САД на целу са ЈЕЛЕНОМ КУРТИНОВИЦ коју си ТИ ИГОРЕ и ТИ СРДЈАНЕ довели да нам унисти и дјецу и вртице!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

19.02.2017 16:12

Зар Куртиновиц није испред социјалиста?

Name

Мода ИВ

19.02.2017 17:39

Можда си ти у ових 100 дана начелниковања учинио свашта, али брате, искрено, не види се баш ништа од тога. Кад видим да си поднио кривичну пријаву против Стојчиновића, с обзиром да без његове кривичне одговорности нема повратка отетог градског землишта, онда ћу признати да си бар нешто добро учинио за Бањалуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре

19.02.2017 19:27

Тако је, одакле су вам родитељи одатле сте и ви! Глумите градску дјецу а родитељи вам са села, па сад понузавате људе који живе на селу, одакле су вам и родитељи и преци, комплекси вас поједосе. Толико сте јадни са мислите да ако будете несто бићете бољи, остајете ви исти. Најбољи људи и паметни су одрасли на селу, и сад су успјесни, сами све постигли, а не преко политичке партије и нису им маме у тате све средјивала преко својих пријатеља. Опште је познатих да ону који су постигли преко неког несто не могу да поднесу људе који су све сами постигли. Јадни смо ми ко води Бања Луку, све левати и кретени, глупани. Електротехнички факултет, медицински, и сл. Па господо сто се нисте бавили струком ако сте способни, ста вам треба политика, зато сто сте нуле. Срамота!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

19.02.2017 19:59

ПУНО СИ ТИ ИГОРЕ КАФА ПОПИО СА МИЛОМ РАДИШИЋЕМ И ВЈЕРОВАТНО ИМАШ НЕКИ ДИЛ СА ЊИМ ПА ЗЕТ СИ МУ А ЈОШ И ЦРНОГОРАЦ Е МОЈИ БАЊАЛУЧАНИ ЗА КОГА ГЛАСАШТЕ ТЕК ЋЕ ТЕ ВИДЈЕТИ. ИГОР БЕЗ ШЕФОВОГ ОДОБРЕЊА НЕ СМИЈЕ НИ У WЦ, ЉИГО ОБИЧНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

19.02.2017 22:26

Игор и Срдјан су у озбиљној љубавној вези.., а сад јос кад од Лубурица одкупе рупу за 30 милиона од цега це њима 5, купице и јахту да буду прави геј....

ОДГОВОРИТЕ