Дачић: Нема раскола око подршке Вучићу

Председник СПС-а Ивица Дачић негирао је данас да у тој странци постоји раскол око питања подршке кандидатури Александра Вучића за предсједника Србије.

Србија 19.02.2017 | 13:47
Дачић: Нема раскола око подршке Вучићу
Предсједник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић негирао је данас да у тој странци постоји раскол око питања подршке кандидатури Александра Вучића за председника Србије и додао да је на свим страначким органима изражена снажна подршка заједничком кандидату владајуће коалиције.

На конференцији за новинаре у сједишту странке Дачић је упутио извињење чланици Главног одбора Пламенки Лаћарац због тога што на јучерашњој седници није видио да се противи подршци Александру Вучићу, али је додао да нису тачна тумачења медија да у тој странци постоји раскол.

Он је изразио незадовољство због тога што су неки медији протумачили то као неки унутарпартијски сукоб, као и то што су анализирали ко се није појавио на тој сједници због пословних обавеза.

Одговарајући на питање да ли његова мотивација за честе нападе на актуелног председника Србије Томислава Николића лежи у чињеници да га види као противкандидата за премијерско мјесто у наредној Влади, Дачић је рекао да представници СПС-а никада са Вучићем нису разговарали о томе шта та партија треба да добије у замјену за подршку.

"Шта има да прижељкујем нешто што сам већ био... Што се мене тиче, да сам ја на месту Александра Вучића, Томислав Николић не би био ништа, зато што је хтео да скине његову главу", рекао је Дачић.

Он је додао да СПС није пружила подршку Вучићу јер очекује нешто да добије већ због тога што сматра да ће његова побједа на предсједничким изборима гарантовати стабилност у наредним годинама.

Дачић је рекао да СПС не подржава кандидата Српске напредне странке већ заједничког кандидата владајуће коалиције, јер се ради о човјеку који "без дилеме" може да побједи у првом изборном кругу и тако сачува стабилност државе.

Он је рекао да не зна за који датум ће бити расписани предсједнички избори, јер је то ствар "политичке процене и рокова", али је оцијенио да не постоји потреба да се у исто вријеме одржавају и ванредни парламентарни избори јер, како је оцијенио, "нема кризе у раду парламента".

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

19.02.2017 13:28

Мали Слоба мис опстаје на сцени годинама ?! Па треба ли други податак ?! У Србији ,осим политицара, зиви само ко мора !

ОДГОВОРИТЕ