Dačić: Nema raskola oko podrške Vučiću

Predsednik SPS-a Ivica Dačić negirao je danas da u toj stranci postoji raskol oko pitanja podrške kandidaturi Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije.

Srbija 19.02.2017 | 13:47
Dačić: Nema raskola oko podrške Vučiću
Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić negirao je danas da u toj stranci postoji raskol oko pitanja podrške kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i dodao da je na svim stranačkim organima izražena snažna podrška zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije.

Na konferenciji za novinare u sjedištu stranke Dačić je uputio izvinjenje članici Glavnog odbora Plamenki Laćarac zbog toga što na jučerašnjoj sednici nije vidio da se protivi podršci Aleksandru Vučiću, ali je dodao da nisu tačna tumačenja medija da u toj stranci postoji raskol.

On je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što su neki mediji protumačili to kao neki unutarpartijski sukob, kao i to što su analizirali ko se nije pojavio na toj sjednici zbog poslovnih obaveza.

Odgovarajući na pitanje da li njegova motivacija za česte napade na aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića leži u činjenici da ga vidi kao protivkandidata za premijersko mjesto u narednoj Vladi, Dačić je rekao da predstavnici SPS-a nikada sa Vučićem nisu razgovarali o tome šta ta partija treba da dobije u zamjenu za podršku.

"Šta ima da priželjkujem nešto što sam već bio... Što se mene tiče, da sam ja na mestu Aleksandra Vučića, Tomislav Nikolić ne bi bio ništa, zato što je hteo da skine njegovu glavu", rekao je Dačić.

On je dodao da SPS nije pružila podršku Vučiću jer očekuje nešto da dobije već zbog toga što smatra da će njegova pobjeda na predsjedničkim izborima garantovati stabilnost u narednim godinama.

Dačić je rekao da SPS ne podržava kandidata Srpske napredne stranke već zajedničkog kandidata vladajuće koalicije, jer se radi o čovjeku koji "bez dileme" može da pobjedi u prvom izbornom krugu i tako sačuva stabilnost države.

On je rekao da ne zna za koji datum će biti raspisani predsjednički izbori, jer je to stvar "političke procene i rokova", ali je ocijenio da ne postoji potreba da se u isto vrijeme održavaju i vanredni parlamentarni izbori jer, kako je ocijenio, "nema krize u radu parlamenta".

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Igor

19.02.2017 13:28

Mali Sloba mis opstaje na sceni godinama ?! Pa treba li drugi podatak ?! U Srbiji ,osim politicara, zivi samo ko mora !

ODGOVORITE