Неправилности на изборима у Стоцу

Посматрачи Коалиције за слободне и поштене изборе "Под лупом" несметано су приступили бирачким местима у општини Столац, гдје се данас одржавају поновљени локални избори.

Босна и Херцеговина 19.02.2017 | 11:10
Неправилности на изборима у Стоцу
''Изборни дан у општини Столац започео је у складу с Изборним законом БиХ на свих 20 бирачких места. Посматрачи су известили да су сви чланови бирачких одбора били присутни на бирачким местима у 6 сати, на што их обвезују прописи'', рекла је Јована Кљајић, координаторка за односе с јавношћу Коалиције 'Под лупом''.

Међутим, током изборног процеса у Стоцу, забиљежене су и мање неправилности. Наиме, како је рекла Јована Кљајић, координаторка за односе с јавношћу Коалиције “Под лупом”, неправилности су се десиле у двије основне школе.

''У Основној школи Столац, забележена је једна неправилност када је један гласач сликао листић, на шта су сви реаговали и то је спречено на време. Друга неправилност се десила у Основној школи Ривине, где је један гласач покушао изнети листић за Општинско веће''.

То је примјетио посматрач коалиције "Под лупом" и информисао бирачки одбор, што је одмах спријечено и сачињена је службена забиљешка од стране службеника ЦИК, рекла је Кљајић.

Подсјећамо да се избори у Стоцу нису могли провести 2. октобра прошле године јер су прекинути након неколико инцидената.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Додо

19.02.2017 10:42

Шкутор мора побједит или опет поново

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобер

19.02.2017 14:31

Е то опет балаја у Стоцу Листа за Столац позвала све бошњаке да изађу на изборе и гласају за Мату Комшича независног кандидатаАко побједи ХДЗ га нече признати јер није изабран гласовима хрвата...........нико ко није у ХДЗ-у није хрват.

ОДГОВОРИТЕ