Nepravilnosti na izborima u Stocu

Posmatrači Koalicije za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" nesmetano su pristupili biračkim mestima u opštini Stolac, gdje se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori.

Bosna i Hercegovina 19.02.2017 | 11:10
Nepravilnosti na izborima u Stocu
''Izborni dan u opštini Stolac započeo je u skladu s Izbornim zakonom BiH na svih 20 biračkih mesta. Posmatrači su izvestili da su svi članovi biračkih odbora bili prisutni na biračkim mestima u 6 sati, na što ih obvezuju propisi'', rekla je Jovana Kljajić, koordinatorka za odnose s javnošću Koalicije 'Pod lupom''.

Međutim, tokom izbornog procesa u Stocu, zabilježene su i manje nepravilnosti. Naime, kako je rekla Jovana Kljajić, koordinatorka za odnose s javnošću Koalicije “Pod lupom”, nepravilnosti su se desile u dvije osnovne škole.

''U Osnovnoj školi Stolac, zabeležena je jedna nepravilnost kada je jedan glasač slikao listić, na šta su svi reagovali i to je sprečeno na vreme. Druga nepravilnost se desila u Osnovnoj školi Rivine, gde je jedan glasač pokušao izneti listić za Opštinsko veće''.

To je primjetio posmatrač koalicije "Pod lupom" i informisao birački odbor, što je odmah spriječeno i sačinjena je službena zabilješka od strane službenika CIK, rekla je Kljajić.

Podsjećamo da se izbori u Stocu nisu mogli provesti 2. oktobra prošle godine jer su prekinuti nakon nekoliko incidenata.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dodo

19.02.2017 10:42

Škutor mora pobjedit ili opet ponovo

ODGOVORITE
Name

cober

19.02.2017 14:31

E to opet balaja u Stocu Lista za Stolac pozvala sve bošnjake da izađu na izbore i glasaju za Matu Komšiča nezavisnog kandidataAko pobjedi HDZ ga neče priznati jer nije izabran glasovima hrvata...........niko ko nije u HDZ-u nije hrvat.

ODGOVORITE