Мајкл Есијен у Ријеци!

Играо је за Лион, Челси, Милан, Реал Мадрид. . .

Фудбал 19.02.2017 | 13:30
Мајкл Есијен у Ријеци!
Знате сигурно Мајкла Есијена.

Био је један од најскупљих појачања на старту Абрамовичевог пројекта у Челсију. После Бастије и Лиона, 2005. прешао је у Лондон за 24,4 милиона фунти, колико је у том тренутку био плаћен и Дидије Дрогба.

Играо је за Челси од 2005. до 2014. године, а сезону 2012/13 провео је на позајмици у Реал Мадриду. У првих неколико сезона на "Стамфорд бриџу" био је један од најбољих дефанзивних везиста на планети, мада је често "ишао" и напред.

Пре две и по године, када је већ постао епизодиста у лондонском клубу, обрео се једну сезону у Милану (2014/15), а потом и Панатинаикосу (2015/16).

Прошле јесени, након што га "зелени" нису уврстили у такмичарски тим за сезону 2016/17 раскинуо је уговор са Атињанима и постао слободан играч, а на друштвеним мрежама подсећао је јавност да и даље тренира и да би волео да игра фудбал и у 35. години.

И, заиграће – изгледа!

Медији у Хрватској, али и шире, преносе да ће лидер Хрватске ногометне лиге, Ријека, потписати уговор са бившим репрезенативцем Гане, који је током каријере био шампион Француске и Енглеске, уз чак четири ФА купа и - освојеном Лигом шампиона са Челсијем 2012. године.

Ријека је на зимску паузу понела шест бодова предности у односу на "вечитог" шампиона, Динамо, који је у суботу почео пролећни део сезоне неубедљивом победом над Славеном - 1:0 са беле тачке.

Прилику да врати шест бодова предности, Ријека словеначког тренера Матјажа Кека имаће данас од 15 часова када почне меч у Осијеку са истоименим тимом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар