Majkl Esijen u Rijeci!

Igrao je za Lion, Čelsi, Milan, Real Madrid. . .

Fudbal 19.02.2017 | 13:30
Majkl Esijen u Rijeci!
Znate sigurno Majkla Esijena.

Bio je jedan od najskupljih pojačanja na startu Abramovičevog projekta u Čelsiju. Posle Bastije i Liona, 2005. prešao je u London za 24,4 miliona funti, koliko je u tom trenutku bio plaćen i Didije Drogba.

Igrao je za Čelsi od 2005. do 2014. godine, a sezonu 2012/13 proveo je na pozajmici u Real Madridu. U prvih nekoliko sezona na "Stamford bridžu" bio je jedan od najboljih defanzivnih vezista na planeti, mada je često "išao" i napred.

Pre dve i po godine, kada je već postao epizodista u londonskom klubu, obreo se jednu sezonu u Milanu (2014/15), a potom i Panatinaikosu (2015/16).

Prošle jeseni, nakon što ga "zeleni" nisu uvrstili u takmičarski tim za sezonu 2016/17 raskinuo je ugovor sa Atinjanima i postao slobodan igrač, a na društvenim mrežama podsećao je javnost da i dalje trenira i da bi voleo da igra fudbal i u 35. godini.

I, zaigraće – izgleda!

Mediji u Hrvatskoj, ali i šire, prenose da će lider Hrvatske nogometne lige, Rijeka, potpisati ugovor sa bivšim reprezenativcem Gane, koji je tokom karijere bio šampion Francuske i Engleske, uz čak četiri FA kupa i - osvojenom Ligom šampiona sa Čelsijem 2012. godine.

Rijeka je na zimsku pauzu ponela šest bodova prednosti u odnosu na "večitog" šampiona, Dinamo, koji je u subotu počeo prolećni deo sezone neubedljivom pobedom nad Slavenom - 1:0 sa bele tačke.

Priliku da vrati šest bodova prednosti, Rijeka slovenačkog trenera Matjaža Keka imaće danas od 15 časova kada počne meč u Osijeku sa istoimenim timom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar