Томо неће да буде почасни предсједник

Политички рубикон настао после најаве шефа државе Томислава Николића да би могао да се кандидује за нови мандат и одлуке лидера СНС Александра Вучића да улази у трку за исту позицију, како ствари тренутно стоје, тешко би могао да се прескочи споразумом две кључне личности у земљи.

Србија 19.02.2017 | 10:40
Томо неће да буде почасни предсједник
Контаката, ни јавних ни тајних, између Николића и Вучића није било од среде увече, када је објављена вест о идеји председника да се бори да остане шеф државе.

У међувремену, из СНС је поручено да је Николић добио "фер понуде". Према нашим сазнањима, то су титула почасног председника СНС и место потпредседника Владе за Радомира Николића, али у круговима блиским председнику Николићу кажу да те информације нису тачне.

Наши извори, пак, тврде да је ова понуда и даље на столу и да изнад тога лидер напредњака и премијер Александар Вучић неће ићи.

Николић, с друге стране, не одустаје од захтева да добије председничку функцију у странци и фотељу првог човека Владе, како би одустао од кандидатуре за други председнички мандат. Иако му је измакла чак и подршка Русије на коју је рачунао, одлучан је да уђе у изборну битку уколико не постигне договор с Вучићем.

Са обе стране се чују готово дипломатске изјаве којим се истиче воља за даље разговоре, па је тако Вучић поручио да је спреман за наставак сарадње с Николићем, док је шеф државе навео да верује да ће се чути са Вучићем.

Истовремено, лидер СНС, којег је у петак увече Главни одбор странке једногласно предложио за председничког кандидата, најавио је снажну и одлучну кампању.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Игор

19.02.2017 10:18

Србија, земља ракије и кумова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

19.02.2017 11:55

Неписмени фалсификатор Тома главни лик србијаснких и србских збивања. није ни чудо што нас ови толико зајебавају. Па јели могуће да нем је као народу врана испила мозак. И у Б.Л додје црногорац и направи тоталну рошомаду, преко двјесто људи изротира на радним мјестима и испостави се да су све партијски другови мој до мога уз наравно добру плату. И није чудо јер је 2.марта 2015 писао цвијановички и другима допис да партијски другови нису на свим мјестима која нешта значе у граду. Па се он постарао да то тако постави..

Name

родјо

19.02.2017 10:24

Ста на све ово казу васи ментори??? Надам се да су вам дали инструкције,како и ста даље. Бити предсједник у дрзави и дозволити страним обевестајним слузбама да управљају том дрзавом,но цоменто!! Јад и биједа која је задесила Србију,не назире се јос њен крај???Нико ту јос од 2000 те не ради за народ и дрзаву,само за себе и лицни интерес. Од њих ми се висе повраца,тзв политицара тј маријонета у слузби страних моцника.Назалост,Соросев програм се мора довести до краја???

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере

19.02.2017 10:34

Да допуним,једини који ради у интересу свог народа и дрзаве је господин ОРБАН. Који је славијо кад су ове Хијене напустиле Будимпесту и пресли у Београд.Наравно по одобрењу господје Мире Марковиц....!!

Name

БЛ

19.02.2017 10:44

Ниси ти родјо ни заслузио боље.

Name

ре БЛ

19.02.2017 10:52

На твоју залост нијесте у праву.Много боље зивим него сто мислите...! У мојој дзави предсједник и министри иду на посао аутом,трамвајом,бусом или бициклом. Нема вију,вију и да их неко цува.....!!

Name

Далеко Било

19.02.2017 10:39

Никојиц ипаде издајник ,изрод,одрод ма протуха! Скроро пет година прдсједник и данас нула. Не цух за ових пет година ни Вуцица ни Дацица а ни многе друге политицаре да је Томо наудио Србији. Мозда је крив сто је пекао ракију!? Мозе Србија без Николица али Николиц је би ЛЕГАЛНО ИЗАБРАН ПРДСЈЕДНИК ЗЕМЉО С Р Б И Ј О!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуна подршка

19.02.2017 11:26

Пуна подршка Томи Николићу! Неки дан у Јагодини, АВ-у подршку јавно дао криминалац и бјегунац од правде Богољуб Карић. Само толико о поштењу АВ-а и његовој искреној намјери да се бори против тајкуна, криминала и корупције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

19.02.2017 12:34

Вучић је понизио Николића , Срби не воле понижења . Вучић је губитник , ако се Тома кандидује , па на све начине покушава да га приволи на понижење .

ОДГОВОРИТЕ
Name

пензионер

19.02.2017 20:37

Поцасни предсједник додје несто као предсједник у пензији,сенилни предсједник,цика предсједник,предсједник са стапом,геријатријски предсједник...

ОДГОВОРИТЕ