Tomo neće da bude počasni predsjednik

Politički rubikon nastao posle najave šefa države Tomislava Nikolića da bi mogao da se kandiduje za novi mandat i odluke lidera SNS Aleksandra Vučića da ulazi u trku za istu poziciju, kako stvari trenutno stoje, teško bi mogao da se preskoči sporazumom dve ključne ličnosti u zemlji.

Srbija 19.02.2017 | 10:40
Tomo neće da bude počasni predsjednik
Kontakata, ni javnih ni tajnih, između Nikolića i Vučića nije bilo od srede uveče, kada je objavljena vest o ideji predsednika da se bori da ostane šef države.

U međuvremenu, iz SNS je poručeno da je Nikolić dobio "fer ponude". Prema našim saznanjima, to su titula počasnog predsednika SNS i mesto potpredsednika Vlade za Radomira Nikolića, ali u krugovima bliskim predsedniku Nikoliću kažu da te informacije nisu tačne.

Naši izvori, pak, tvrde da je ova ponuda i dalje na stolu i da iznad toga lider naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić neće ići.

Nikolić, s druge strane, ne odustaje od zahteva da dobije predsedničku funkciju u stranci i fotelju prvog čoveka Vlade, kako bi odustao od kandidature za drugi predsednički mandat. Iako mu je izmakla čak i podrška Rusije na koju je računao, odlučan je da uđe u izbornu bitku ukoliko ne postigne dogovor s Vučićem.

Sa obe strane se čuju gotovo diplomatske izjave kojim se ističe volja za dalje razgovore, pa je tako Vučić poručio da je spreman za nastavak saradnje s Nikolićem, dok je šef države naveo da veruje da će se čuti sa Vučićem.

Istovremeno, lider SNS, kojeg je u petak uveče Glavni odbor stranke jednoglasno predložio za predsedničkog kandidata, najavio je snažnu i odlučnu kampanju.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Igor

19.02.2017 10:18

Srbija, zemlja rakije i kumova.

ODGOVORITE
Name

sova

19.02.2017 11:55

Nepismeni falsifikator Toma glavni lik srbijasnkih i srbskih zbivanja. nije ni čudo što nas ovi toliko zajebavaju. Pa jeli moguće da nem je kao narodu vrana ispila mozak. I u B.L dodje crnogorac i napravi totalnu rošomadu, preko dvjesto ljudi izrotira na radnim mjestima i ispostavi se da su sve partijski drugovi moj do moga uz naravno dobru platu. I nije čudo jer je 2.marta 2015 pisao cvijanovički i drugima dopis da partijski drugovi nisu na svim mjestima koja nešta znače u gradu. Pa se on postarao da to tako postavi..

Name

rodjo

19.02.2017 10:24

Sta na sve ovo kazu vasi mentori??? Nadam se da su vam dali instrukcije,kako i sta dalje. Biti predsjednik u drzavi i dozvoliti stranim obevestajnim sluzbama da upravljaju tom drzavom,no comento!! Jad i bijeda koja je zadesila Srbiju,ne nazire se jos njen kraj???Niko tu jos od 2000 te ne radi za narod i drzavu,samo za sebe i licni interes. Od njih mi se vise povraca,tzv politicara tj marijoneta u sluzbi stranih mocnika.Nazalost,Sorosev program se mora dovesti do kraja???

ODGOVORITE
Name

rere

19.02.2017 10:34

Da dopunim,jedini koji radi u interesu svog naroda i drzave je gospodin ORBAN. Koji je slavijo kad su ove Hijene napustile Budimpestu i presli u Beograd.Naravno po odobrenju gospodje Mire Markovic....!!

Name

BL

19.02.2017 10:44

Nisi ti rodjo ni zasluzio bolje.

Name

re BL

19.02.2017 10:52

Na tvoju zalost nijeste u pravu.Mnogo bolje zivim nego sto mislite...! U mojoj dzavi predsjednik i ministri idu na posao autom,tramvajom,busom ili biciklom. Nema viju,viju i da ih neko cuva.....!!

Name

Daleko Bilo

19.02.2017 10:39

Nikojic ipade izdajnik ,izrod,odrod ma protuha! Skroro pet godina prdsjednik i danas nula. Ne cuh za ovih pet godina ni Vucica ni Dacica a ni mnoge druge politicare da je Tomo naudio Srbiji. Mozda je kriv sto je pekao rakiju!? Moze Srbija bez Nikolica ali Nikolic je bi LEGALNO IZABRAN PRDSJEDNIK ZEMLJO S R B I J O!

ODGOVORITE
Name

Puna podrška

19.02.2017 11:26

Puna podrška Tomi Nikoliću! Neki dan u Jagodini, AV-u podršku javno dao kriminalac i bjegunac od pravde Bogoljub Karić. Samo toliko o poštenju AV-a i njegovoj iskrenoj namjeri da se bori protiv tajkuna, kriminala i korupcije.

ODGOVORITE
Name

boro

19.02.2017 12:34

Vučić je ponizio Nikolića , Srbi ne vole poniženja . Vučić je gubitnik , ako se Toma kandiduje , pa na sve načine pokušava da ga privoli na poniženje .

ODGOVORITE
Name

penzioner

19.02.2017 20:37

Pocasni predsjednik dodje nesto kao predsjednik u penziji,senilni predsjednik,cika predsjednik,predsjednik sa stapom,gerijatrijski predsjednik...

ODGOVORITE