Видео: Бађо 50. рођендан провео са жртвама земљотреса!

Легендарни италијански фудбалер Роберто Бадјо обележио је свој 50. рођендан посетом разорених градова у прошлогодишњем земљотресу.

Фудбал 19.02.2017 | 14:00
Видео: Бађо 50. рођендан провео са жртвама земљотреса!
Бадјо је одлучио да не слави јубилеј окружен славним пријатељима, већ је провео дан у градићу Аматриче, који је скоро потпуно уништен у земљотресу 24. августа.

Бивши најбољи фудбалер света разговарао је са децом и осталим становницима. Он је рекао да је посета била врло емотивна и да је тамо отишао са породицом, како би "разумели шта све ти људи проживљавају".

Бађо се срео и са градоначелником Серђом Пироцијем и рекао да ће остати у контакту како би "покушали да ураде нешто конкретно".

Он је посетио и оближњи градић Норчу, који је такодје оштећен, а тамо му је организована прослава уз родјенданску торту. У земљотресу 24. августа погинуло је скоро 300 људи, а 4.000 је остало без домова.

Бађо је један од најбољих фудбалера у историји. Он је за репрезентацију Италије одиграо 57 утакмица и постигао 27 голова. Са "азурима" је играо три пута на Светском првенству 1990, 1994 и 1998. године. Он је једини Италијан који је био стрелац на три светска првенства.

БаЂо је на Мундијалима постигао укупно девет голова и рекордер је у том сегменту заједно са Паолом Росијем и Кристијаном Вијеријем.

Током каријере играо је за Виченцу, Фиорентину, Јувентус, Милан, Болоњу, Интер и Брешу, где је 2004. године завршио каријеру.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар