Video: Bađo 50. rođendan proveo sa žrtvama zemljotresa!

Legendarni italijanski fudbaler Roberto Badjo obeležio je svoj 50. rođendan posetom razorenih gradova u prošlogodišnjem zemljotresu.

Fudbal 19.02.2017 | 14:00
Video: Bađo 50. rođendan proveo sa žrtvama zemljotresa!
Badjo je odlučio da ne slavi jubilej okružen slavnim prijateljima, već je proveo dan u gradiću Amatriče, koji je skoro potpuno uništen u zemljotresu 24. avgusta.

Bivši najbolji fudbaler sveta razgovarao je sa decom i ostalim stanovnicima. On je rekao da je poseta bila vrlo emotivna i da je tamo otišao sa porodicom, kako bi "razumeli šta sve ti ljudi proživljavaju".

Bađo se sreo i sa gradonačelnikom Serđom Pirocijem i rekao da će ostati u kontaktu kako bi "pokušali da urade nešto konkretno".

On je posetio i obližnji gradić Norču, koji je takodje oštećen, a tamo mu je organizovana proslava uz rodjendansku tortu. U zemljotresu 24. avgusta poginulo je skoro 300 ljudi, a 4.000 je ostalo bez domova.

Bađo je jedan od najboljih fudbalera u istoriji. On je za reprezentaciju Italije odigrao 57 utakmica i postigao 27 golova. Sa "azurima" je igrao tri puta na Svetskom prvenstvu 1990, 1994 i 1998. godine. On je jedini Italijan koji je bio strelac na tri svetska prvenstva.

BaĐo je na Mundijalima postigao ukupno devet golova i rekorder je u tom segmentu zajedno sa Paolom Rosijem i Kristijanom Vijerijem.

Tokom karijere igrao je za Vičencu, Fiorentinu, Juventus, Milan, Bolonju, Inter i Brešu, gde je 2004. godine završio karijeru.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar