Могерини почетком марта стиже у БиХ

Предсједавајући Савјета министра БиХ Денис Звиздић састао се данас у Минхену са високом представницом Европске уније за спољну политику и безбједност Федериком Могерини и упознао је са актуелном политичком и економском ситуацијом у БиХ. Из Савјета министара је саопштено да њен долазак у БиХ очекују у марту.

Босна и Херцеговина 18.02.2017 | 19:02
Могерини почетком марта стиже у БиХ
Звиздић је током разговора рекао да Савјет министара БИХ интензивно ради на провођењу циљева и задатака из Реформске агенде, као и да се процес попуњавања Упитника Европске комисије који је БиХ добила почетком децембра прошле године реализира предвиђеном динамиком.

Могерини је истакла подршку наставку реформи у БиХ и рекла да су врата Европске уније отворена за Босну и Херцеговину. Похвалила је видљив напредак у ЕУ интеграцијама и економском развоју.

Рекла је да наредни период треба бити у знаку испуњења задатака из Реформске агенде и финализирања одговора из Упитника Европске комисије, што је предуслов за даљи развој и просперитет БиХ.

Похвалила је видљиво унапређење регионалне сарадње и активности које је САвјет министара БиХ подузео у посљедње вријеме у том сегменту.

Предсједавајући Звиздић је нагласио да је Босна и Херцеговина опредијељена за ЕУ интеграције и да је чланство у Европској унији основни приоритет и стратешки циљ. Рекао је да се нада да ће БиХ до краја ове године добити статус кандидата ЕУ.

Звиздић је истакао и искорак БиХ на НАТО путу и рекао да би активирање МАП-а за БиХ била кључна порука за стабилност и сигурност регије Западног Балкана.

Очекује се да ће висока представница Европске уније Могерини почетком марта посјетити Босну и Херцеговину и то ће бити прилика да се упозна са оствареним досадашњим прогресом и планираним активностима на путу европских интеграција.

(Клиx.ба)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ех, ох, ух, хух

18.02.2017 18:15

Видљив економски развој? Ова се спрда с нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста,

19.02.2017 14:16

Она зна "она ти је као "постар "специализирани момци ниста друго .

Name

Бас нам је потребна

18.02.2017 18:16

Звиздицу, потруди се око ње па це долазити цесце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

18.02.2017 18:35

ПОЖУРИТЕ НАРОД НЕСТАЈЕ ДОК СЕ ВИ ЗАБАВЉАТЕ АЛИ СИРОТИЊСКА ЗАБАВА ЈЕ НАЈ ЗАНИМЉИВИЈА ТА ЛАКО НЕ ПРОЛАЗИ ТЕШКО СЕ НАВИЋИ А ЈОШ ТЕЖЕ ОДВИЋИ БАШ СУ ЗАБАВНИ ДОБРО СЕ СЛИКАЈУ ОСТАЋЕ У АРХИВИ ИСТОРИЧАРИ ЋЕ ИМАТИ ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере

18.02.2017 20:19

На истим принципима су засновани и исто функцијонису. Главне и вазне одлуке се не доносе у Бриселу. Битно је да су на броју и добро уновцени,као и ови наси. Вези коња где ти газда казе.

Name

АР

18.02.2017 22:45

Па Нама се о глави ради ето опет идемо на суд.А ова говори врата европе отворена.Коме је сад до тога пусти европу нико није раван насој републици српској Једино имамо проблем сто нас оптузују за све И сто смо криви а И за сто нисмо.