Коначно продукт Партизанове школе - Никола Танасковић!

Тамо одакле су изашли Владимир Лучић, Богдан Богдановић, потом и Михајло Андрић и Вања Маринковић, сада иде и млади крилни кошаркаш.

Кошарка 18.02.2017 | 16:45
Коначно продукт Партизанове школе - Никола Танасковић!
Дуго година Партизанова кошаркашка школа није избацила једно име вредно пажње. Дуго се мислило да ће то бити суперталентовани Милош Глишић, али су се ствари драстично закомпликовале негде у међувремену и млади репрезентативац Србије и целу ову сезону проводи без клуба, у индивидуалном раду. 

Међутим, утакмица са Дунавом у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа дала је одређене назнаке одређених промена. Некада надалеко позната фабрика талената одакле су, између многих, поникли и Богдан Богдановић и Владимир Лучић, а последњи изданци су Михајло Андрић и на крају Вања Маринковић, сада ради на лансирању талентованог Николе Танасковића. 

Талентовани крилни кошаркаш био је право освежење у мору добро познатих лица у црно-белим дресовима. Мада дуел са екипом из српског шампионата сигурно неће бити коначни репер Танасковићевих квалитета, сама чињеница да је један младић из клупске школе добио огроман простор на паркету, завреднео поверење Ненада Чанка и да је своју минутажу оправдао на све начине, говори о одређеном помаку ка стварању завршног производа. 

Танасковић је за 26 минута на паркету скупио 10 поена и 11 скокова, уз трећи индекс корисности у Партизану - 17. Није, опет наглашавамо, Дуван тим против кога ће се мерити коначни домети 19-годишњег крила, али одређени залог за будућност постоји. 

Није желео након утакмице да га хвали капитен Новица Величковић, свестан да би овај меч требало Танасковићу да послужи као одскочна даска за неке више домете, а не место похвала, што је и сам херој ове приче примио к знању.

"Прича он са нама сваки дан и дели нам савете увек. Хвала му на томе. Много ми значе разговори с њим. Наравно, трудићу се увек да га послушам, као и све саиграче. Људи су старији од мене, знају кошарку много више и на мени је само да слушам и упијам њихово знање. Одлична је ствар за нас младе што у тиму имамо старије и искусније играче, да нам увек сугеришу шта и како треба да радимо", каже Танасковић за МОЗЗАРТ Спорт и поручује:

"Много сам срећан што сам на светковини српске кошарке успео да пробијем лед на овај начин. Али, не залећем се, размишљам само о томе како да напредујем и помогнем тиму".

Прва озбиљнија минутажа на паркету ове сезоне и одмах дабл-дабл. Јасно је да боље није могло...

"Саиграчи су ми доста помогли и хвала им на томе. Осећам се одлично и много ми је драго због тога. Али, свестан сам да може и мора много боље", јасан је Танасковић, иако није могао да чује речи свог капитена, који је практично рекао исту ствар нешто раније.

О самим дешавањима на паркету Танасковић је сумирао утиске.

"Играли смо доста добро, били смо моћни у скоку. Трудили су се они доста и свака им част на томе, али на крају је превагу донела разлика у квалитету. Честитам ривалу на великој борби, а ми сада гледамо ка наредном степенику, на путу ка највишем циљу. Сада морамо да заборавимо све што се десило против Дунава и окренемо се искључиво мечу са Мегом".

Сусрет Партизана и Меге у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа заказан је за 21 час у суботу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар