Konačno produkt Partizanove škole - Nikola Tanasković!

Tamo odakle su izašli Vladimir Lučić, Bogdan Bogdanović, potom i Mihajlo Andrić i Vanja Marinković, sada ide i mladi krilni košarkaš.

Košarka 18.02.2017 | 16:45
Konačno produkt Partizanove škole - Nikola Tanasković!
Dugo godina Partizanova košarkaška škola nije izbacila jedno ime vredno pažnje. Dugo se mislilo da će to biti supertalentovani Miloš Glišić, ali su se stvari drastično zakomplikovale negde u međuvremenu i mladi reprezentativac Srbije i celu ovu sezonu provodi bez kluba, u individualnom radu. 

Međutim, utakmica sa Dunavom u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća dala je određene naznake određenih promena. Nekada nadaleko poznata fabrika talenata odakle su, između mnogih, ponikli i Bogdan Bogdanović i Vladimir Lučić, a poslednji izdanci su Mihajlo Andrić i na kraju Vanja Marinković, sada radi na lansiranju talentovanog Nikole Tanaskovića. 

Talentovani krilni košarkaš bio je pravo osveženje u moru dobro poznatih lica u crno-belim dresovima. Mada duel sa ekipom iz srpskog šampionata sigurno neće biti konačni reper Tanaskovićevih kvaliteta, sama činjenica da je jedan mladić iz klupske škole dobio ogroman prostor na parketu, zavredneo poverenje Nenada Čanka i da je svoju minutažu opravdao na sve načine, govori o određenom pomaku ka stvaranju završnog proizvoda. 

Tanasković je za 26 minuta na parketu skupio 10 poena i 11 skokova, uz treći indeks korisnosti u Partizanu - 17. Nije, opet naglašavamo, Duvan tim protiv koga će se meriti konačni dometi 19-godišnjeg krila, ali određeni zalog za budućnost postoji. 

Nije želeo nakon utakmice da ga hvali kapiten Novica Veličković, svestan da bi ovaj meč trebalo Tanaskoviću da posluži kao odskočna daska za neke više domete, a ne mesto pohvala, što je i sam heroj ove priče primio k znanju.

"Priča on sa nama svaki dan i deli nam savete uvek. Hvala mu na tome. Mnogo mi znače razgovori s njim. Naravno, trudiću se uvek da ga poslušam, kao i sve saigrače. Ljudi su stariji od mene, znaju košarku mnogo više i na meni je samo da slušam i upijam njihovo znanje. Odlična je stvar za nas mlade što u timu imamo starije i iskusnije igrače, da nam uvek sugerišu šta i kako treba da radimo", kaže Tanasković za MOZZART Sport i poručuje:

"Mnogo sam srećan što sam na svetkovini srpske košarke uspeo da probijem led na ovaj način. Ali, ne zalećem se, razmišljam samo o tome kako da napredujem i pomognem timu".

Prva ozbiljnija minutaža na parketu ove sezone i odmah dabl-dabl. Jasno je da bolje nije moglo...

"Saigrači su mi dosta pomogli i hvala im na tome. Osećam se odlično i mnogo mi je drago zbog toga. Ali, svestan sam da može i mora mnogo bolje", jasan je Tanasković, iako nije mogao da čuje reči svog kapitena, koji je praktično rekao istu stvar nešto ranije.

O samim dešavanjima na parketu Tanasković je sumirao utiske.

"Igrali smo dosta dobro, bili smo moćni u skoku. Trudili su se oni dosta i svaka im čast na tome, ali na kraju je prevagu donela razlika u kvalitetu. Čestitam rivalu na velikoj borbi, a mi sada gledamo ka narednom stepeniku, na putu ka najvišem cilju. Sada moramo da zaboravimo sve što se desilo protiv Dunava i okrenemo se isključivo meču sa Megom".

Susret Partizana i Mege u polufinalu Kupa Radivoja Koraća zakazan je za 21 čas u subotu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar