Џеј Џеј на старту Дубаија против Моне Бартел

Најбоља српска тенисерка наставља са борбама у Персијском заливу, али овај пут без квалификација.

Тенис 18.02.2017 | 16:15
Џеј Џеј на старту Дубаија против Моне Бартел
Након разочарања у Дохи, где је након пробоја кроз квалификације поклекла већ у 1. колу главног жреба, Јелена Јанковић наставља са изазовима у Персијском заливу. Наредних дана на реду је турнир престижне Премиер WТА категорије у "њеном" Дубаију који се игра на отвореном на тврдој подлози за наградни од чак 2.365.250 долара.

Прва противница нашој најбољој тенисерки, која од пре неколико година има пријављено боравиште баш у том граду, биће Мона Бартел, добитница специјалне позивнице организатора. Џеј Џеј и Немица, која је специјалисткиња за дублове, за сада имају нерешен скор 1:1, али су последњи пут играл пре скоро три године, Овај пут наша играчица је фаворит, а победница иде на Анђелик Кербер. Титутлу на овом турниру због повреде неће бранити Италијанка Сара Ерани. Прва носитељка је друга играчица света, још једна Немица Анђелик Кербер, а од осталих "виђенијих" играчица ту су још Каролина Плишкова, Доминика Цибулкова, Агњешка Радвањска, Гарбиње Мугуруза... У првом колу такмичења слободне су Кербер, Мугуруза, Плишкова и Елина Свитолина.

Мушки део турнира, на којем ипак неће учествовати четвороструки освајач Новак Ђоковић,креће 27. фебруара. Главне звезде у најпопуларнијем арапском граду биће први тенисер света, Енди Мари, те бранилац трофеја Стен Вавринка, Роџер Федерер, Виктор Троицки... 

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар