Džej Džej na startu Dubaija protiv Mone Bartel

Najbolja srpska teniserka nastavlja sa borbama u Persijskom zalivu, ali ovaj put bez kvalifikacija.

Tenis 18.02.2017 | 16:15
Džej Džej na startu Dubaija protiv Mone Bartel
Nakon razočaranja u Dohi, gde je nakon proboja kroz kvalifikacije poklekla već u 1. kolu glavnog žreba, Jelena Janković nastavlja sa izazovima u Persijskom zalivu. Narednih dana na redu je turnir prestižne Premier WTA kategorije u "njenom" Dubaiju koji se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni od čak 2.365.250 dolara.

Prva protivnica našoj najboljoj teniserki, koja od pre nekoliko godina ima prijavljeno boravište baš u tom gradu, biće Mona Bartel, dobitnica specijalne pozivnice organizatora. Džej Džej i Nemica, koja je specijalistkinja za dublove, za sada imaju nerešen skor 1:1, ali su poslednji put igral pre skoro tri godine, Ovaj put naša igračica je favorit, a pobednica ide na Anđelik Kerber. Titutlu na ovom turniru zbog povrede neće braniti Italijanka Sara Erani. Prva nositeljka je druga igračica sveta, još jedna Nemica Anđelik Kerber, a od ostalih "viđenijih" igračica tu su još Karolina Pliškova, Dominika Cibulkova, Agnješka Radvanjska, Garbinje Muguruza... U prvom kolu takmičenja slobodne su Kerber, Muguruza, Pliškova i Elina Svitolina.

Muški deo turnira, na kojem ipak neće učestvovati četvorostruki osvajač Novak Đoković,kreće 27. februara. Glavne zvezde u najpopularnijem arapskom gradu biće prvi teniser sveta, Endi Mari, te branilac trofeja Sten Vavrinka, Rodžer Federer, Viktor Troicki... 

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar