Сјећања - На данашњи дан... Грбина лекција никад моћнијем Трејсеру!

Боб Макаду, Рикардо Питис, Дино Менегин, Мајк Д'Антони само су нека од имена која су чинила милански дрим тим. . .

Кошарка 18.02.2017 | 15:45
Сјећања - На данашњи дан... Грбина лекција никад моћнијем Трејсеру!
Ово је био период славе друге легендарне Партизанове генерације у тадашњем Купу европских шампиона. На клупи Душко Вујошевић, а на терену одлични Горан Грбовић који је предводио екипу, а следили су га млади Дивац, Паспаљ и Ђорђевић.

Грбовић је био најефикаснији са 26 поена, а по 16 су убацили Дивац и Паспаљ, што је било више него довољно за победу над актуелним прваком Европе - миланским Трејсером, или ако вам је драже Олимпијом, данашњим Арманијем.

Поново је новобеоградска Хала спортова била дупке пуна, а ваља напоменути да је тада у саставу Трејсера играо легендарни Американац Боб Макаду, односно вероватно најбољи италијански кошаркаш свих времена Дино Менегин.

После изузетно неизвесног првог полувремена београдски црно-бели су у наставку утакмице успели да сломе отпор и реванширају са миланском тиму за пораз у првом делу сезоне. Занимљиво, оба тима су касније изборила пласман на Фајнал фор у Генту, Партизан је заустављен у полуфиналу, а Трејсер је одбранио титулу европског првака.

ПАРТИЗАН - ТРЕЈСЕР МИЛАНО 92:85 (49:47)

Партизан: Ђорђевић 5, Обрадовић 8, Грбовић 26, Савовић 4, Пецарски 10, Дивац 16, Паспаљ 16, Накић 7, Игњатовић, Поповић.

Трејсер: Барња 2, Алди, Д’Антони, Премијер 20, Менегин 13, Браун 14, Монтеки 5, Макаду 31, Питис, Говерна.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Симмонне

21.07.2019 04:08

Гробарска масинерија!!!

ОДГОВОРИТЕ