Sjećanja - Na današnji dan... Grbina lekcija nikad moćnijem Trejseru!

Bob Makadu, Rikardo Pitis, Dino Menegin, Majk D'Antoni samo su neka od imena koja su činila milanski drim tim. . .

Košarka 18.02.2017 | 15:45
Sjećanja - Na današnji dan... Grbina lekcija nikad moćnijem Trejseru!
Ovo je bio period slave druge legendarne Partizanove generacije u tadašnjem Kupu evropskih šampiona. Na klupi Duško Vujošević, a na terenu odlični Goran Grbović koji je predvodio ekipu, a sledili su ga mladi Divac, Paspalj i Đorđević.

Grbović je bio najefikasniji sa 26 poena, a po 16 su ubacili Divac i Paspalj, što je bilo više nego dovoljno za pobedu nad aktuelnim prvakom Evrope - milanskim Trejserom, ili ako vam je draže Olimpijom, današnjim Armanijem.

Ponovo je novobeogradska Hala sportova bila dupke puna, a valja napomenuti da je tada u sastavu Trejsera igrao legendarni Amerikanac Bob Makadu, odnosno verovatno najbolji italijanski košarkaš svih vremena Dino Menegin.

Posle izuzetno neizvesnog prvog poluvremena beogradski crno-beli su u nastavku utakmice uspeli da slome otpor i revanširaju sa milanskom timu za poraz u prvom delu sezone. Zanimljivo, oba tima su kasnije izborila plasman na Fajnal for u Gentu, Partizan je zaustavljen u polufinalu, a Trejser je odbranio titulu evropskog prvaka.

PARTIZAN - TREJSER MILANO 92:85 (49:47)

Partizan: Đorđević 5, Obradović 8, Grbović 26, Savović 4, Pecarski 10, Divac 16, Paspalj 16, Nakić 7, Ignjatović, Popović.

Trejser: Barnja 2, Aldi, D’Antoni, Premijer 20, Menegin 13, Braun 14, Monteki 5, Makadu 31, Pitis, Governa.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Simmonne

21.07.2019 04:08

Grobarska masinerija!!!

ODGOVORITE