Ариго Саки: Барса не личи на ОНУ Барсу...

"Више не видите онај агресивни, организовани, али и 'гладни тим' коме смо се толико дивили", објашњава сјајни италијански стручњак Ариго Саки.

Фудбал 19.02.2017 | 14:30
Ариго Саки: Барса не личи на ОНУ Барсу...
Фудбал који гаји Барселона је препознатљив већ неколико деценија.

У време док је Јохан Кројф на Пиринејима стварао неку нову Барселону, са нагласком на офанзиван фудбал и играче из омладинске школе који би се лако уклапали у његову филозофију, на Апенинима је Ариго Саки стварао снажни Милан - у неком новом, неиталијанском, руху.

Сада седамдесетогодишњак, који је често стручни консултант на итајлијанским телевизијама, гледао је меч Пари Сен Жермена и Барселоне у ком су Каталонци разбијени.

На "Парку Принчева" виђен је један од најтежих пораза у историји Барселоне - 4:0!

"Већ неко време Барселона не изгледа као стара Барселона", приметио је Саки и додао:

"Они у Примери без проблема успевају да савладају те слабе клубове, али имају проблема са оним мало јачима. Више не видите онај агресивни, организовани, али и 'гладни тим' коме смо се толико дивили".

Италијански стручњак је навео да су Каталонци претходних десет година, а и више, доминирали европским фудбалом и наметнули су стил који је било уживање гледати. Била је то фудбалска лекција читавом свету, казао је он, али и додао да се то изгубило.

"Сада ни Лео Меси не може више да се игра са ривалом јер је читава машинерија тима у квару. Да бисте успели морате да имате организован клуб, добар фудбал и добре играче. Без идеје какав фудбал желите да играте - појединци неће ништа добити", додао је он.

Нико се никада није пласирао у наредну фазу Лиге шампиона након пораза од 4:0 и због тога, али и због фудбала који је ПСЖ представио у првом мечу, Барселона већ сада испала.

"Биће им потребно чудо...", навео је Саки.

Реванш се игра 8. марта на "Камп Ноу".

Наследници...

Незванично се може чути да је Енрике већ Управи клуба предложио да наредни тренер буде његов асистент Унзуе, али се у медијима појављују имена и Маурисија Покетина, Роналда Кумана и Ернестеа Валвердеа. Тренер Севиље Хорхе Сампаоли, који је први кандидат за наследника, кратко је данас одбацио ове медијске спекулације и навео да је задовољан у Андалузији. Навео је да поштује Луиса Енрикеа и да није умесно да коментарише такве приче док су обојица запослени, али да се у случају Барселоне "никад не зна". Тако да је оставио ту могућност отвореном...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар