Arigo Saki: Barsa ne liči na ONU Barsu...

"Više ne vidite onaj agresivni, organizovani, ali i 'gladni tim' kome smo se toliko divili", objašnjava sjajni italijanski stručnjak Arigo Saki.

Fudbal 19.02.2017 | 14:30
Arigo Saki: Barsa ne liči na ONU Barsu...
Fudbal koji gaji Barselona je prepoznatljiv već nekoliko decenija.

U vreme dok je Johan Krojf na Pirinejima stvarao neku novu Barselonu, sa naglaskom na ofanzivan fudbal i igrače iz omladinske škole koji bi se lako uklapali u njegovu filozofiju, na Apeninima je Arigo Saki stvarao snažni Milan - u nekom novom, neitalijanskom, ruhu.

Sada sedamdesetogodišnjak, koji je često stručni konsultant na itajlijanskim televizijama, gledao je meč Pari Sen Žermena i Barselone u kom su Katalonci razbijeni.

Na "Parku Prinčeva" viđen je jedan od najtežih poraza u istoriji Barselone - 4:0!

"Već neko vreme Barselona ne izgleda kao stara Barselona", primetio je Saki i dodao:

"Oni u Primeri bez problema uspevaju da savladaju te slabe klubove, ali imaju problema sa onim malo jačima. Više ne vidite onaj agresivni, organizovani, ali i 'gladni tim' kome smo se toliko divili".

Italijanski stručnjak je naveo da su Katalonci prethodnih deset godina, a i više, dominirali evropskim fudbalom i nametnuli su stil koji je bilo uživanje gledati. Bila je to fudbalska lekcija čitavom svetu, kazao je on, ali i dodao da se to izgubilo.

"Sada ni Leo Mesi ne može više da se igra sa rivalom jer je čitava mašinerija tima u kvaru. Da biste uspeli morate da imate organizovan klub, dobar fudbal i dobre igrače. Bez ideje kakav fudbal želite da igrate - pojedinci neće ništa dobiti", dodao je on.

Niko se nikada nije plasirao u narednu fazu Lige šampiona nakon poraza od 4:0 i zbog toga, ali i zbog fudbala koji je PSŽ predstavio u prvom meču, Barselona već sada ispala.

"Biće im potrebno čudo...", naveo je Saki.

Revanš se igra 8. marta na "Kamp Nou".

Naslednici...

Nezvanično se može čuti da je Enrike već Upravi kluba predložio da naredni trener bude njegov asistent Unzue, ali se u medijima pojavljuju imena i Maurisija Poketina, Ronalda Kumana i Ernestea Valverdea. Trener Sevilje Horhe Sampaoli, koji je prvi kandidat za naslednika, kratko je danas odbacio ove medijske spekulacije i naveo da je zadovoljan u Andaluziji. Naveo je da poštuje Luisa Enrikea i da nije umesno da komentariše takve priče dok su obojica zaposleni, ali da se u slučaju Barselone "nikad ne zna". Tako da je ostavio tu mogućnost otvorenom...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar