ПДП: Због ревизије кривичне пријаве

Пресједништво Партије демократског прогреса расправљало је о најави подношења ревизије на пресуду по тужби БиХ против Србије. Закључак је да је неопходно поднијети кривичне пријаве уколико до ревизије заиста и дође.

Србија 17.02.2017 | 22:52
ПДП: Због ревизије кривичне пријаве
Предсједништво ПДП-а закључило је данас у Бањалуци да кривичну одговорност морају сносити бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, Сакиб Софтић и остали уколико буде поднесен захтјев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије пред Међународним судом правде у Хагу, јер би то било ванинституционално дјеловање.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић истакао је да кривичну одговорност морају сносити због лажног представљања и подстрекавања, односно дјеловања мимо институција БиХ.

Бореновић је рекао и да су у ПДП-у спремни да поднесу кривичне пријаве. Тврди да ПДП у оквиру свог дјеловања покушава да спријечи подношење ревизије мимо државе и институција и да је учињено све како би то било спријечено.

СДС чека и да званично Бакир Изетбеговић покрене ревизију тужбе, па да одлуче о наредним корацима. Мирко Шаровић напомиње погубност заобилажења институција Босне и Херцеговине у цијелом случају.

Предсједништво ПДП-а очекује да предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић организује састанак са лидерима парламентарних политичких странака на нивоу БиХ, а које су из Републике Српске, да би био усаглашен заједнички став и активности" , додао је Бореновић и напоменуо да се, уколико буде потребно, сазове и посебна сједница Народне скупштине Републике Српске.



БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Бл

17.02.2017 19:25

Зар је ово пдп погледате ко сједи за столом брука!!! ја зестока одговора хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

адзенда

17.02.2017 19:51

Би ли ти сјео умјесто њих?

Name

Ре Адзенда

17.02.2017 20:02

Не ради се о томе да ли би коментатор сјео умјесто њих, него се ради о томе да су странку напустили људи који су имали дигнитет и искуство. Ови сто сад сједе нису кадри ни за ста. Назалост је тако.

Name

Ре

17.02.2017 20:24

Са оваквима ни у сну

Name

Срки

17.02.2017 19:49

Напред пдп..само напред..ух ал танки сте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

17.02.2017 22:31

Неце Бакир покретати никакву тужбу него агент БиХ којем није одузет мандат па се Бакир нема за сто тузити.Ако неко мисли да софтић нема висе тај мандат треба поднијети пријаву суду и они ће то размотрити.

Name

РЕ ДРИНА

18.02.2017 09:36

Не ради се о томе ко покреце него ста се тиме добија. Ревизија неце проци али зато це се продубити јаз који влада медју народима у БиХ. Сваки политицар има своје овце, Миле своје а Бакир своје. А ти Дрина бирај ција цес овца бити јер оцигледно немас мозга да размисљас.

Name

Француз

17.02.2017 20:11

Заборавили сте Закон о лијековима, плави дизел, активности министра Црнатка.Добро казе јевандјеље не бацајте бисере пред свиње, јер свиње не знају ста су бисери,бисере це погазите и вас растргати!Као сто су и Црвени Кмери унистили Републику Српску!Народе Ребублике Српске устани цасно, подигни главу,протестуј и отјерај црвену банду која непрестано пљацка овај народ, никад ми неце бити јасно како цовјек у исто вријеме мозе возити десет аутомобила и гледати десет телевизора.Е моја Републико Српска...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

17.02.2017 20:51

Глупане сад су комунисти поново у моди. Ако те провале ко си,има да идес у Сибир 40 година.

Name

Јован

17.02.2017 20:46

Ееееее моји паметни коментатори, сви сједите у својим фотељама и дајете себи право да коментарисете све и сваста. Хајте се активирајте и ви тако паметни извуците РС из пакла у који су га увели СНСД на целу са Милорадом Додиком. Било би лијепо видјети вас који имате рјесење за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николић томо

18.02.2017 05:38

Ово нису странке ово су гробарска удружења све сто пипну развале у негативном смислу па онда то и сахране.

ОДГОВОРИТЕ