PDP: Zbog revizije krivične prijave

Presjedništvo Partije demokratskog progresa raspravljalo je o najavi podnošenja revizije na presudu po tužbi BiH protiv Srbije. Zaključak je da je neophodno podnijeti krivične prijave ukoliko do revizije zaista i dođe.

Srbija 17.02.2017 | 22:52
PDP: Zbog revizije krivične prijave
Predsjedništvo PDP-a zaključilo je danas u Banjaluci da krivičnu odgovornost moraju snositi bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Sakib Softić i ostali ukoliko bude podnesen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, jer bi to bilo vaninstitucionalno djelovanje.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da krivičnu odgovornost moraju snositi zbog lažnog predstavljanja i podstrekavanja, odnosno djelovanja mimo institucija BiH.

Borenović je rekao i da su u PDP-u spremni da podnesu krivične prijave. Tvrdi da PDP u okviru svog djelovanja pokušava da spriječi podnošenje revizije mimo države i institucija i da je učinjeno sve kako bi to bilo spriječeno.

SDS čeka i da zvanično Bakir Izetbegović pokrene reviziju tužbe, pa da odluče o narednim koracima. Mirko Šarović napominje pogubnost zaobilaženja institucija Bosne i Hercegovine u cijelom slučaju.

Predsjedništvo PDP-a očekuje da predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić organizuje sastanak sa liderima parlamentarnih političkih stranaka na nivou BiH, a koje su iz Republike Srpske, da bi bio usaglašen zajednički stav i aktivnosti" , dodao je Borenović i napomenuo da se, ukoliko bude potrebno, sazove i posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.



BN televizija

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Bl

17.02.2017 19:25

Zar je ovo pdp pogledate ko sjedi za stolom bruka!!! ja zestoka odgovora hahaha

ODGOVORITE
Name

adzenda

17.02.2017 19:51

Bi li ti sjeo umjesto njih?

Name

Re Adzenda

17.02.2017 20:02

Ne radi se o tome da li bi komentator sjeo umjesto njih, nego se radi o tome da su stranku napustili ljudi koji su imali dignitet i iskustvo. Ovi sto sad sjede nisu kadri ni za sta. Nazalost je tako.

Name

Re

17.02.2017 20:24

Sa ovakvima ni u snu

Name

Srki

17.02.2017 19:49

Napred pdp..samo napred..uh al tanki ste

ODGOVORITE
Name

Drina

17.02.2017 22:31

Nece Bakir pokretati nikakvu tužbu nego agent BiH kojem nije oduzet mandat pa se Bakir nema za sto tuziti.Ako neko misli da softić nema vise taj mandat treba podnijeti prijavu sudu i oni će to razmotriti.

Name

RE DRINA

18.02.2017 09:36

Ne radi se o tome ko pokrece nego sta se time dobija. Revizija nece proci ali zato ce se produbiti jaz koji vlada medju narodima u BiH. Svaki politicar ima svoje ovce, Mile svoje a Bakir svoje. A ti Drina biraj cija ces ovca biti jer ocigledno nemas mozga da razmisljas.

Name

Francuz

17.02.2017 20:11

Zaboravili ste Zakon o lijekovima, plavi dizel, aktivnosti ministra Crnatka.Dobro kaze jevandjelje ne bacajte bisere pred svinje, jer svinje ne znaju sta su biseri,bisere ce pogazite i vas rastrgati!Kao sto su i Crveni Kmeri unistili Republiku Srpsku!Narode Rebublike Srpske ustani casno, podigni glavu,protestuj i otjeraj crvenu bandu koja neprestano pljacka ovaj narod, nikad mi nece biti jasno kako covjek u isto vrijeme moze voziti deset automobila i gledati deset televizora.E moja Republiko Srpska...

ODGOVORITE
Name

Kiki

17.02.2017 20:51

Glupane sad su komunisti ponovo u modi. Ako te provale ko si,ima da ides u Sibir 40 godina.

Name

Jovan

17.02.2017 20:46

Eeeeee moji pametni komentatori, svi sjedite u svojim foteljama i dajete sebi pravo da komentarisete sve i svasta. Hajte se aktivirajte i vi tako pametni izvucite RS iz pakla u koji su ga uveli SNSD na celu sa Miloradom Dodikom. Bilo bi lijepo vidjeti vas koji imate rjesenje za sve

ODGOVORITE
Name

Nikolić tomo

18.02.2017 05:38

Ovo nisu stranke ovo su grobarska udruženja sve sto pipnu razvale u negativnom smislu pa onda to i sahrane.

ODGOVORITE