Јевреји најављују протесте

Директор Центра "Симон Визентал" Ефраим Зуроф изразио је увјерење да ће Јевреји широм света бурно реаговати и протестовати уколико Ватикан прогласи Алојзија Степинца свецем.

Свијет 17.02.2017 | 14:58
Јевреји најављују протесте
Говорећи за лист "Данас", Зуроф је оцијенио да би проглашење "некога ко је био свештеник Анте Павелића" за свеца била "ужасна ствар".

"Уколико Степинац буде проглашен за свеца, људи ће мислити да је потпуно у реду подржавати фашизам, масовна убиства и да то није препрека да неко буде проглашен светим", казао је Зуроф.

Он је додао да "не разумије" ставове хрватског свештенства које бившег загребачког надбискупа већ сматра светим.

"Чињеница да је Степинац подржавао НДХ, да никада није рекао нешто против те државне творевине, као и да је био Павелићев свештеник, довољно говори о његовој историјској улози и животу. Степинац не заслужује да буде свештеник, а камоли светац", истакао је Зуроф.

(Ало)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дзоо

17.02.2017 15:17

Сваста засто да протестују кода су цифути бољи од устаса ниста нису бољи и они палестинце итребљују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

17.02.2017 15:49

Друзе теби треба струцна помоц. Глава ти није добро.

Name

Ја ,

17.02.2017 17:36

Се придрузујем одмах.

Name

Сведска

17.02.2017 18:16

Добро је Хитлер рекао да неце да побије све цифуте да свијет касније види да је он био у праву сто се тице цифута.Газа је највеци концентрациони логор у хисторији цовјецанства,Хидзи врати се доврси посао.

Name

Боxон

17.02.2017 15:43

За комшије Хрвате је свако ко је убијао и клао Србе и Јевреје - светац. Нација поремећених вриједности. НДХ је само слово промијенила у НРХ, а све је.исто остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило МИКИЦ

18.02.2017 11:22

Док Јевреји са правом протестују против прогласења надбискупа загребацког Алојзије Степинца за римокатолицког "СВЕЦА" Православни СРБи "мудро" да не казе кукавицки цуте. У ис то време екуменисти из СПЦ се јавно залазу за духовно и црквено јединство са римокатолицком "црквом" која је благосиљао у свим ратовима унистење СРБа. ОД БОГА ГРЕОТА А ОД НАРОДА СРАМОТА!

Name

Михајило,

19.02.2017 07:51

о коме да се цовек птитузи,морам признати :и ови наси патриархи су велике :С...ње. никада јих ја не вђох пред народо м. само се појаве када треба новце мазнути извини: ми таквих заститника вере уопсте не требамо :али ствари су такве то сво виде "незнам куд нас вође воде нема од њих ниста ,само када какав покоп , покупе новце и гас ,кад су славе свеце добро покасирају "2 - 3 реци казу: е моји драги тако је то ако се нецемо сами организирати и помоци : е поп ме сигурно неце ресити ,бозији оци: заспали ,заспали "пролеце долази мозе се догодити да се и они мало трзну.