Jevreji najavljuju proteste

Direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof izrazio je uvjerenje da će Jevreji širom sveta burno reagovati i protestovati ukoliko Vatikan proglasi Alojzija Stepinca svecem.

Svijet 17.02.2017 | 14:58
Jevreji najavljuju proteste
Govoreći za list "Danas", Zurof je ocijenio da bi proglašenje "nekoga ko je bio sveštenik Ante Pavelića" za sveca bila "užasna stvar".

"Ukoliko Stepinac bude proglašen za sveca, ljudi će misliti da je potpuno u redu podržavati fašizam, masovna ubistva i da to nije prepreka da neko bude proglašen svetim", kazao je Zurof.

On je dodao da "ne razumije" stavove hrvatskog sveštenstva koje bivšeg zagrebačkog nadbiskupa već smatra svetim.

"Činjenica da je Stepinac podržavao NDH, da nikada nije rekao nešto protiv te državne tvorevine, kao i da je bio Pavelićev sveštenik, dovoljno govori o njegovoj istorijskoj ulozi i životu. Stepinac ne zaslužuje da bude sveštenik, a kamoli svetac", istakao je Zurof.

(Alo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dzoo

17.02.2017 15:17

Svasta zasto da protestuju koda su cifuti bolji od ustasa nista nisu bolji i oni palestince itrebljuju

ODGOVORITE
Name

Misko

17.02.2017 15:49

Druze tebi treba strucna pomoc. Glava ti nije dobro.

Name

Ja ,

17.02.2017 17:36

Se pridruzujem odmah.

Name

Svedska

17.02.2017 18:16

Dobro je Hitler rekao da nece da pobije sve cifute da svijet kasnije vidi da je on bio u pravu sto se tice cifuta.Gaza je najveci koncentracioni logor u historiji covjecanstva,Hidzi vrati se dovrsi posao.

Name

Boxon

17.02.2017 15:43

Za komšije Hrvate je svako ko je ubijao i klao Srbe i Jevreje - svetac. Nacija poremećenih vrijednosti. NDH je samo slovo promijenila u NRH, a sve je.isto ostalo.

ODGOVORITE
Name

Mihailo MIKIC

18.02.2017 11:22

Dok Jevreji sa pravom protestuju protiv proglasenja nadbiskupa zagrebackog Alojzije Stepinca za rimokatolickog "SVECA" Pravoslavni SRBi "mudro" da ne kaze kukavicki cute. U is to vreme ekumenisti iz SPC se javno zalazu za duhovno i crkveno jedinstvo sa rimokatolickom "crkvom" koja je blagosiljao u svim ratovima unistenje SRBa. OD BOGA GREOTA A OD NARODA SRAMOTA!

Name

Mihajilo,

19.02.2017 07:51

o kome da se covek ptituzi,moram priznati :i ovi nasi patriarhi su velike :S...nje. nikada jih ja ne vđoh pred narodo m. samo se pojave kada treba novce maznuti izvini: mi takvih zastitnika vere uopste ne trebamo :ali stvari su takve to svo vide "neznam kud nas vođe vode nema od njih nista ,samo kada kakav pokop , pokupe novce i gas ,kad su slave svece dobro pokasiraju "2 - 3 reci kazu: e moji dragi tako je to ako se necemo sami organizirati i pomoci : e pop me sigurno nece resiti ,boziji oci: zaspali ,zaspali "prolece dolazi moze se dogoditi da se i oni malo trznu.