ЛШ, Про Реко - Партизан: Базен пун историје и трофеја...!

Партизан у Лиги шампиона гостује Про Реку. Италијани велики фаворити, а за црно-беле је меч против једног од најјачих тимова света нови час искуства.

Остали спортови 17.02.2017 | 15:15
ЛШ, Про Реко - Партизан: Базен пун историје и трофеја...!
Ватерполисти Партизана у шестом колу Групе Б Лиге шампиона играју против Про Река у Ђенови.

Снаге ће одмерити два тима која у својој ризници имају преко 100 трофеја, од којих чак 15 титула шампиона Европе. Партизан их има седам, а Италијани осам.

Про Реко представља "дрим тим" Европе и главни је фаворит за освајање Лиге шампиона. Тренер Владимир Вујасиновић, који је управо из Партизана прешао у редове италијанског гиганта, окупио је ватерполо асове из Србије, Хрватске, Црне Горе и Шпаније...

Пре десет дана, у утакмици петог кола Про Реко је у Београду победио са 17:5. Ђеновљани су доказали квалитет, али по приказаном Партизан је заслужио и мало повољнији резултат. Домаћи су се добро држали скоро три четвртине. На половини треће деонице резултат је био 4:8.

"У утакмици са Про Реком у Ђенови, главни циљ ће бити да сви играчи покажу више у односу на прошли меч, када смо две и по четвртине водили жестоку борбу", рекао је тренер Партизана Зоран Миленковић.

"Трудићемо се да против Про Река у гостима пружимо још јачи отпор, да играмо растерећено. Сигуран сам да ће младим играчима такав приступ помоћи да прикажу сав свој потенцијал", додао је стратег црно-белих.

Партизан је у Италију отпутовао у среду увече, а до утакмице ће одрадити три заједничка тренинга са шампионом Италије. Реко је тако црно-белима узвратио гостопримство. По договору тренера, Ђеновљани су пре две недеље у Београд дошли три дана раније и спаринговали са младим Партизановим тимом.

Тренер Ђеновљана Владимир Вујасиновић најављује да ће више простора у игри пружити млађим играчима и додаје:

"Разлика између нас и Партизана је велика, али ипак не очекујем лак меч. Надам се да ће моји играчи пружити добру партију, а овакве утакмице су за нас корисна припрема за велике изазове који су пред нама у наредна три месеца", нагласио је прослављени ватерполо ас.

Утакмица се игра у суботу од 20.30 часова и биће директно преношена на сајту Европске федерације.

Парови шестог кола:

Група А

ОШЦ Будимпешта – Олимпијакос
Бреша – Ница,
Шпандау – Солнок

ТАБЕЛА: Олимијакос 13, Солнок 13, ОШЦ 7, Бреша 7, Шпандау 3, Ница 0.

Група Б

Егер – Барселонета
Про Реко – Партизан
Хановер – Југ

ТАБЕЛА: Про Реко 15, Барселонета 8, Југ 8, Егер 6, Шпандау 3, Партизан 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар