Ротација, а на љето трансфер...?!

Александар Митровић има три премијерлигашка путића из Њукасла! Бенитез није желео да га прода у јануару, али ако обезбеди Премијер лигу, урадиће то у јулу. . .

Фудбал 18.02.2017 | 15:00
Ротација, а на љето трансфер...?!
Иако је Њукасл клуб који воли и чији дрес је сањао од малих ногу, Александар Митровић би наредног лета врло лако могао да напусти славни клуб са севера Енглеске. Не зато што он то жели, већ због тога што менаџер Рафа Бенитез има неке чудне визије и планове у којима је Митровићев статус неизвестан.

Острвски медији све јаче потпирују причу да ће Митрогол на крају сезоне напустити Сент Џејмс Парк. Тачније, много тога ће зависити од завршетка сезоне и резултата који Њукасл оствари. Ако се Свраке врате у Премијер лигу онда су велике шансе да ће уследити растанак са српским нападачом.

И претходних месеци се помињала опција да Србин у јануару напусти Њукасл, али је Бенитезставио вето јер му је потребан до краја напорне сезоне у Чемпионшипу у којој Њукасл свим силама покушава да задржи једно од прва два места и врати се у премијерлигашки ранг. Ипак, Двајт Гејл код Бенитеза има статус првог нападача, а с обзиром да Шпанац негује стил игре са једним класичним голгетером, Митровић је добијао шансу у првих 11 када јеГејл повређен или уморан.

Само у два меча од 32. кола у Чемпионшипу, Митровић је провео на терену свих 90 минута. Укупно је играо на 17 утакмица, али само седам пута у првој постави. За 660 минута на терену је уписао четири гола и три асистенције. Међутим, Бенитез није хтео да га прода јер га је желео “у ротацији” и у случају да се Гејл повреди.

Пошто је Њукасл на добром путу да се врати у Премијер лигу, све је реалнији план да саМитровићем као другим шпицем оствари жељени резултат и да га потом прода. Иако није био стандардан у првих 11, Митровић и даље држи цену на Острву и жеља је многих клубова.

У јануару се најчешће Кристал Палас помињао као заинтересовани купац за Митровића. Ако Палас остане у Премијер лиги, извесно је да ће купити нападача наредног лета, а Митровићсе и даље котира високо на листи њихових жеља.

Друга опција је Свонси. Али и код њих то зависи од резултата, односно да ли ће изборити опстанак у Премијер лиги. Ако опстану, сигурно је да ће продати скупоцени шпански пшромашај Борху Бастона, а можда би могли да остану и без Љорентеа, што би шриом отворила врата за Митровићев трансфер.

Трећа опција је можда и најтралтивнија - Евертон! Они ће сигурно остати у Премијер лиги, али је врло могуће да ће остати и без прве звезде Ромелуа Лукакуа. Уколико прихвате неку непристојну понуду за Белгијанца, део средстава би био уложен у довођење српског репрезентативца.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар