Rotacija, a na ljeto transfer...?!

Aleksandar Mitrović ima tri premijerligaška putića iz Njukasla! Benitez nije želeo da ga proda u januaru, ali ako obezbedi Premijer ligu, uradiće to u julu. . .

Fudbal 18.02.2017 | 15:00
Rotacija, a na ljeto transfer...?!
Iako je Njukasl klub koji voli i čiji dres je sanjao od malih nogu, Aleksandar Mitrović bi narednog leta vrlo lako mogao da napusti slavni klub sa severa Engleske. Ne zato što on to želi, već zbog toga što menadžer Rafa Benitez ima neke čudne vizije i planove u kojima je Mitrovićev status neizvestan.

Ostrvski mediji sve jače potpiruju priču da će Mitrogol na kraju sezone napustiti Sent Džejms Park. Tačnije, mnogo toga će zavisiti od završetka sezone i rezultata koji Njukasl ostvari. Ako se Svrake vrate u Premijer ligu onda su velike šanse da će uslediti rastanak sa srpskim napadačom.

I prethodnih meseci se pominjala opcija da Srbin u januaru napusti Njukasl, ali je Benitezstavio veto jer mu je potreban do kraja naporne sezone u Čempionšipu u kojoj Njukasl svim silama pokušava da zadrži jedno od prva dva mesta i vrati se u premijerligaški rang. Ipak, Dvajt Gejl kod Beniteza ima status prvog napadača, a s obzirom da Španac neguje stil igre sa jednim klasičnim golgeterom, Mitrović je dobijao šansu u prvih 11 kada jeGejl povređen ili umoran.

Samo u dva meča od 32. kola u Čempionšipu, Mitrović je proveo na terenu svih 90 minuta. Ukupno je igrao na 17 utakmica, ali samo sedam puta u prvoj postavi. Za 660 minuta na terenu je upisao četiri gola i tri asistencije. Međutim, Benitez nije hteo da ga proda jer ga je želeo “u rotaciji” i u slučaju da se Gejl povredi.

Pošto je Njukasl na dobrom putu da se vrati u Premijer ligu, sve je realniji plan da saMitrovićem kao drugim špicem ostvari željeni rezultat i da ga potom proda. Iako nije bio standardan u prvih 11, Mitrović i dalje drži cenu na Ostrvu i želja je mnogih klubova.

U januaru se najčešće Kristal Palas pominjao kao zainteresovani kupac za Mitrovića. Ako Palas ostane u Premijer ligi, izvesno je da će kupiti napadača narednog leta, a Mitrovićse i dalje kotira visoko na listi njihovih želja.

Druga opcija je Svonsi. Ali i kod njih to zavisi od rezultata, odnosno da li će izboriti opstanak u Premijer ligi. Ako opstanu, sigurno je da će prodati skupoceni španski pšromašaj Borhu Bastona, a možda bi mogli da ostanu i bez Ljorentea, što bi šriom otvorila vrata za Mitrovićev transfer.

Treća opcija je možda i najtraltivnija - Everton! Oni će sigurno ostati u Premijer ligi, ali je vrlo moguće da će ostati i bez prve zvezde Romelua Lukakua. Ukoliko prihvate neku nepristojnu ponudu za Belgijanca, deo sredstava bi bio uložen u dovođenje srpskog reprezentativca.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar